Mergi direct la conținut »
VIDEO/Revoltă într-o comună din Vaslui. Localnicii acuză că le-au fost trimise rachete care să alunge ploaia
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO/Revoltă într-o comună din Vaslui. Localnicii acuză că le-au fost trimise rachete care să alunge ploaia

VIDEO/Revoltă într-o comună din Vaslui. Localnicii acuză că le-au fost trimise rachete care să alunge ploaia

Localnicii și autoritățile din comuna vasluiană Ștefan cel Mare s-au revoltat, joi după-amiază, după ce au observat pe cer zburând două avioane sau rachete, timp de o jumătate de oră, care le-ar fi alungat ploaia pe care o așteptau de săptămâni întregi, în condițiile în care județul Vaslui se confruntă cu secetă. Oamenii și primarul cred că este vorba despre o acțiune intenționată făcută de către cei care gestionează sistemul antigrindină, cu scopul de a-l testa într-o zonă situată la câteva zeci de kilometri de locul în care există lansatoare de rachete.

De Theodor Istrate,

Revoltă în comuna Ștefan cel Mare, grav afectată de secetă, la fel ca multe alte zone din județ. Oamenii acuză autoritățile statului că au folosit sistemul antigrindină cu care ar fi alungat norii ce le-ar fi putut aduce ploile mult sperate și așteptate de mai multe săptămâni. Deși în zonă nu există sistem antigrindină, localnicii și primarul comunei cred că cei care controlează această structură l-ar fi testat în comuna lor, spre disperarea agricultorilor.

”Nu se poate una ca asta. Au vrut să le testeze aici, când noi avem atâta nevoie de ploaie. S-au învârtit jumătate de oră pe deasupra comunei până au alungat norii. Nu știm ce au fost, avioane sau rachete. Noi solicităm public să se ofere explicații. Să testeze acolo la ei, nu la noi în comună, unde așteptăm o gură de apă de săptămâni întregi”, a declarat, joi, pentru Libertatea primarul comunei Ștefan cel Mare, Mihai Moraru.

Județul Vaslui dispune de patru sisteme antigrindină, în partea de nord-est, în comunele Solești, Codăești, Bunești-Averești și Crețești. Potrivit autorităților județene, acestea nu ar fi fost folosite în cursul după-amiezii de joi.

Citește și: VIDEO/”Ciorba sărăciei” ajunge, zilnic, la 2.000 de persoane din Capitală cu venituri mici. Aproape 30.000 de bucureșteni au nevoie de ajutor

Close
Închide
  Close