Mergi direct la conținut »
VIDEO/S-a deschis, în sfârșit, pârtia Transalpina, cea mai spectaculoasă din țară! Ce probleme a avut administratorul în ultimele două săptămâni
Ştiri Libertatea > Ştiri > VIDEO/S-a deschis, în sfârșit, pârtia Transalpina, cea mai spectaculoasă din țară! Ce probleme a avut administratorul în ultimele două săptămâni

VIDEO/S-a deschis, în sfârșit, pârtia Transalpina, cea mai spectaculoasă din țară! Ce probleme a avut administratorul în ultimele două săptămâni

Deși zăpada e perfectă de mai bine de două săptămâni, drumul a fost deszăpazit, instalațiile degivrate, pârtia Transalpina, mai corect spus Domeniul Schiabil Tranalpina, s-a deschis abia ieri. 

Peisajul de la Transalpina, cu pârtia care coboară către lacul Vidra, nu înainte de a oferi privitorilor un wiev impresionant, e considerată cea mai spectaculoasă din România la ora actuală. În acest an, Transalpina Ski Resort îi întâmpină pe iubitorii sporturilor de iarnă cu zăpadă de un metru și jumătate.

Deschiderea din acest an nu a fost lipsită de peripeții. Mai întâi au fost probleme din cauza arborilor care s-au prăbușit, sub greutatea zăpezii, peste liniile de înaltă și medie tensiune. ”Rețeaua care vine de la Voineasa către Obârșia Lotrului a avut 20 de întreruperi” a precizat Dan Faur, administratorul firmei care deține Transalpina. CET Vâlcea a intervenit, dar, spune Faur, din grabă și de oboseală …lucrătorii au ”montat fazele invers”. Noua avarie a creat noi probleme. Tunurile de zăpadă artificială, necesară pentru a fi mixată cu cea naturală pentru o calitate bună a pârtiei nu au mai funcționat, s-a defectat și un calculator, instalațiile pe cablu au fost, de asemenea, oprite.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

Transalpina nu a putut fi deschisă nici de Crăciun, nici în zilele următoare.

Inclusiv ieri au fost unele probleme. Din cauza fluctuațiilor de tensiune, telegondola a fost oprită pentru mai multe ore.

Totuși, turiștii care au reușit să schieze ieri, s-au declarat categoric satisfăcuți. Iar cantitatea de zăpadă garantează, spun reprezentanții pârtiei, un sezon lung anul ăsta. Până în mai.

Transalpina Ski Resort se află la 110 kilometri de Râmnicu Vâlcea sau 140 de Sibiu. De la Brezoi, trebuie urmat drumul către staţiunea Voineasa, apoi spre lacul Vidra. Cele șapte părţii din Transalpina însumează 9 kilometri. Cea mai întinsă are 2300 de metri. Transportul schiorilor se face cu 2 telegondole, 2 teleschiuri şi un telescaun. Un schi pass costă 110 lei. Un dezavantaj îl constituie faptul că nu există locuri de cazare mai aproape de 10 km de pârtie.

În 2012, complexul a fost construit cu fonduri de la Ministerul Turismului: 30 de milioane de euro. După deschidere, autorităţile au abandonat proiectul, iar constructorul a rămas să-l administreze. De-a lungul vremii a avut parte de multe piedici și probleme, dar nu s-a lăsat.

Dan Faur crede în potențialul extraordinar al zonei și speră că, la un moment dat, proiectul inițial va fi dus la bun sfârșit și că la Transalpina Ski Resort vor fi 80 de kilometri de pârtii.

 

Close
Închide
  Close