Mergi direct la conținut »
VIDEO/Sorin Dumitraşcu, lider de sindicat din ANP despre „afacerea Borcea”. ”E un caz grav, trebuie anchetat cât mai repede”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO/Sorin Dumitraşcu, lider de sindicat din ANP despre „afacerea Borcea”. ”E un caz grav, trebuie anchetat cât mai repede”

VIDEO/Sorin Dumitraşcu, lider de sindicat din ANP despre „afacerea Borcea”. ”E un caz grav, trebuie anchetat cât mai repede”

Despre felul în care Cristian Borcea a prosperat în detenţie, făcând afaceri cu penitenciarul unde era încarcerat, a comentat şi Sorin Dumitraşcu, liderul Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

„Dacă şefii penitenciarului ştiau că firma respectivă este controlată de Borcea sau a existat o înţelegere între ei, e un caz grav. Dacă-i aşa, suntem într-o situaţie din aceea gri spre întunecată foarte tare.”

Dumitraşcu susţine că se impune anchetarea cazului „cât se mai poate, cât mai avem infracţiuni de pedepsit”: „Pentru că s-ar putea să dispară şi alte infracţiuni de corupţie, aşa cum a dispărut abuzul în serviciu”. Federaţia condusă de Dumitraşcu se află în conflict cu Ministerul Justiţiei, pe care îl acuză că se concentrează doar pe măsuri favorabile infractorilor, nu pe reformarea sistemului penitenciar.

Libertatea a dezvăluit că Borcea a vândut gaz lichefiat Penitenciarului Poarta Albă, unde a fost închis. Condamnat la 6 ani şi 4 luni pentru înşelăciune, evaziune şi spălare de bani, Cristi Borcea a ieşit din închisoare mai bogat decât a intrat!

 

Close
Închide
  Close