Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Violențe în Brazilia: Cel puțin 90 de oameni și-au pierdut viața | GALERIE FOTO

Violențe în Brazilia: Cel puțin 90 de oameni și-au pierdut viața | GALERIE FOTO

Cel puțin 90 de persoane și-au pierdut viața în urma violențelor extreme care au avut loc în Brazilia. Confruntările au izbucnit după ce polițiștii din localitatea Vitoria au intrat în grevă, iar forțele armate au fost trimise pentru a asigura ordinea, însă fără niciun rezultat, relatează The Guardian.

Violențele au izbucnit în urma cu mai multe zile, iar de atunci atmosfera este una tensionată. Forțele armate au reluat patrularea străzilor, însă crimele și atacurile violente continuă. Sute de trupe înarmate au fost trimise pentru a patrula pe străzi, în timp ce localitatea braziliană a rămas fără servicii esenţiale, precum transporturi, acces la spitale şi şcoli publice.

Poliţiştii au intrat în grevă pentru a cere o creştere salarială, însă acţiunea lor a paralizat o bună parte din Espirito Santo.

Cum poliţia militară nu poate intra în grevă, rudele acestor poliţişti au organizat bariere în faţa secţiilor pentru a bloca autovehiculele să iasă pe străzile din Vitoria.

Guvernatorul din Espirito Santo, Paulo Hartung, a declarat că această grevă este echivalentul unui act public de şantaj, potrivit DPA. Familiile implicate în grevă îşi apără acţiunea de blocarea a secţiilor de poliţie, denunţând faptul că nu a mai existat o creştere salarială în ultimii şapte ani.

Foto: EPA

Close
Închide
  Close