De Valentina Postelnicu,

Viorica Dăncilă a pus vina pe preşedintele Klaus Iohannis, pentru că Guvernul nu are ministru de Interne.

Premierul a afirmat că pentru a fi luate măsurile necesare pentru ca românii să se simtă în siguranţă, trebuie să existe un ministru de Interne care să îşi asume responsabilităţile.

„Vă dau un exemplu: zilele trecute a fost o bătaie în faţa Parlamentului. Imediat am chemat la mine şi am spus: ‘imediat, Poliţia Capitalei, control, ce s-a întâmplat, de ce nu au intervenit’. Mi-au spus: ‘nu avem ministru, nu avem ministru, el este cel care semnează controlul’. Neavând ministru, nu am putut să declanşez un control. Am cerut să se facă un control şi să vedem de ce nu au intervenit”, a menţionat ea.

Viorica Dăncilă s-a referit şi la demisia şefului DIICOT, Felix Bănilă, la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis, precizând că, dacă ea ar fi cerut destituirea lui, „era linşaj”.

„Am văzut că acum din punct de vedere politic se destituie procurori şefi. (…) Dacă eu făceam acest lucru şi ceream destituirea şefului DIICOT, era linşaj. Şi aici se foloseşte dubla măsură. Nu aveam voie şi nici nu făceam acest lucru pentru că nu mi se pare normal. Eu nu îl cunosc pe şeful DIICOT personal, nu am stat niciodată de vorbă, nu ştiu dacă a fost bun sau nu a fost bun, dar trebuie să ai nişte motive şi să vezi ce rezolvă acest lucru. Eu am destituit atunci şeful Poliţiei, am destituit la Olt pentru că nu au intervenit cum a trebuit. Toate aceste lucruri nu ştiu dacă au ajutat sau nu, pe mine mă interesează să avem un răspuns la ceea ce s-a întâmplat cu cele două fetiţe (de la Caracal – n.r.)”, a spus Dăncilă la România Tv.

Poliția a început în această dimineață o acțiune de amploare de căutare a persoanei suspectate că a ucis un om în timpul bătăii din Piața Constituției care a avut loc acum câteva zile. Mașinile de poliție au restricționat circulația în zona bulevardului Lacul Tei.

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase
HOROSCOP

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase