MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

VIDEO. Viorica Dăncilă, huiduită de câțiva protestatari, la sosirea la Școala de Vară a femeilor PSD

Distribuie

Viorica Dăncilă, huiduită de câțiva protestatari, la Școala de Vară a femeilor PSD. Aceștia au strigat ”Rușine să vă fie” și ”Marioneto” și ”La Pușcărie”, către șefa Executivului, în momentul în care aceasta a ajuns la Mamaia, la evenimentul social-democratelor. Dăncilă a fost întâmpinată de lidera OFPSD, Rovana Plumb. În discursul său, Viorica Dăncilă i-a îndemnat pe români să fie mai buni, în acest an centenar. Liviu Dragnea este marele absent al acestui eveniment, deși în programul oficial trebuia să susțină și el un discurs. 

Premierul a fost huiduit de mai mulți protestatari, în frunte cu Cristian Dide, care au venit pe litoral la ședințele conducerii Partidului Social Democrat.

Înainte de sosirea Vioricăi Dăncilă, protestatarii au abordat-o și pe Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, pe care au întrebat-o dacă mai sunt bani de pensii și salarii.

”Plimbă ursul!”, a fost răspunsul oficialului, la afirmațiile protestarilor.

Premierul și-a început discursul cu un mesaj către români,  îndemnându-i să fie mai buni în acest An Centenar.

Întrebată cum comentează faptul că senatorul PSD Niculae Bădălău a participat la un eveniment în care diaspora ar fi fost insultată, Viorica Dăncilă a răspuns: „Văd că faceţi referire numai la persoane. Chiar nu vă interesează anumite decizii care îi privesc pe cetăţeni? Suntem totuşi în An Centenar, haideţi să fim mai buni!”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la Constanţa, că evaluarea miniştrilor o va face în cadrul coaliţiei de guvernare, urmând să discute cu copreşedinţii acesteia.

Ea a confirmat, însă, că a vorbit cu ministrul Cercetării și Inovării, Nicolae Burnete, care și-a anunțat demisia din Guvern în cursul dimineții de vineri.

„Bineînţeles că această evaluare se va face în cadrul coaliţiei, suntem un guvern politic şi este normal ca evaluarea să o fac în cadrul coaliţiei şi să discut cu copreşedinţii coaliţiei. (…) Cred că, începând de luna aceasta începem să facem evaluarea. (…) Dar eu cred că mai important decât evaluarea este faptul că toate măsurile pe care le-am luat sunt măsuri bune, că respectăm programul de guvernare, şi cred că acest lucru este observat chiar dacă văd anumite răutăţi în spaţiul public şi de organizaţiile internaţionale”, a spus Dăncilă.

Social-democrații descind, în acest weekend, pe litoral, la Neptun, pentru a discuta despre remanierea Guvernului, suspendarea președintelui Klaus Iohannis, un posibil miting al social-democraților, dar și tensiunile interne din partid, în urma conflictului Gabriela Firea – Carmen Dan, provocat de deciziile luate în cazul incidentelor de la protestul Diasporei din 10 august.

Comentarii