MENIU CAUTĂ

Criza politică din Moldova | Vladimir Putin și-a anunțat susținerea față de Igor Dodon şi partenerii săi: „Puterea a fost uzurpată de oligarhi”

Distribuie

Vladimir Putin intervine în criza politică din Republica Moldova și anunță susţinerea faţă de preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi faţă de noul Guvern al ţării, condus de Maia Sandu.

Președintele rus a criticat Partidul Democrat pentru „uzurparea puterii”. „Puterea în Republica Moldova a fost totalmente uzurpată de oligarhi, care au acaparat toate instituţiile de Stat. Absolut toate, sfera Apărării, Parlamentul, toate”, a declarat preşedintele rus, cu referire la refuzul Partidului Democrat de a realiza transferul de putere, potrivit Mediafax.

„Ceea ce fac acum Igor Dodon şi oponenţii săi cu care a format o coaliţie temporară reprezintă un pas către construirea unui stat civilizat şi modern. Evident că îi vom susţine pe Igor Dodon şi pe partenerii săi de coaliţie pentru a scăpa pentru totdeauna de oamenii care au uzurpat puterea”, a adăugat Vladimir Putin.

Nicolae Popescu, ministrul de Externe din Guvernul condus de Maia Sandu, s-a pronunţat pentru retragerea trupelor ruse de pe teritoriul republicii şi împotriva federalizării Moldovei, transmite Deschide.md. Totodată, Popescu a spus că a primit asigurări de la președintele Igor Dodon că acesta nu dorește ruperea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană

Citește și

VIDEO/ În timp ce instituțiile pasează de la una la alta responsabilitatea, tatăl unui copil care a murit într-o fosă septică a luat singur măsuri: „Nici în ziua de azi nu a venit nimeni să mă întrebe de ce am cimentat eu fosa”

Citește mai multe despre Igor Dodon, Vladimir Putin și Republica Moldova pe Libertatea.

Comentarii