Mergi direct la conținut »
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VOTUL CARE TE VA ÎNDUIOȘA! Un om fără mâni a ţinut ştampila în gură | GALERIE FOTO

VOTUL CARE TE VA ÎNDUIOȘA! Un om fără mâni a ţinut ştampila în gură | GALERIE FOTO

De Florin Mitu,

De la vârsta de 12 ani, pentru Paul Danciu fiecare zi din viaţă reprezintă un calvar, dar şi o luptă dură pentru existenţă. Are nevoie de ajutor chiar şi când se îmbracă iar prietenii îl sprijină aşa cum pot. „Pentru că este un băiat foarte ambiţios în numai câteva luni, Paul a învăţat să manevreze telefonul şi calculatorul cu picioarele şi cu dinţii.Vin aproape în fiecare dimineaţă să-l ajut să se îmbrace pentru că îi este foarte greu. Acest băiat este un exemplu pentru toţi tinerii care dezarmează în faţa greutăţilor vieţii. Unii ajung să o ia razna din nimic pe când Paul demonstrează zilnic cât de puternic este”, ne-a spus mărturiseşte Adriana Tudor, o prietenă apropiată.
După ce a rămas fără ambele mâini în urma unui accident care l-a lăsat infirm pe viaţă, speranţele lui Paul nu s-au năruit. A mers la vot pentru a demonstra tuturor că el încă mai crede că într-o bună zi va avea o viaţă cât de cât normală. Paul Danciu a votat astăzi cu ştampila ţinută între dinţi, iar buletinul de vot l-a introdus în urnă tot cu gura.
„Astăzi am vrut să merg şi eu la vot chiar dacă ştiu că lumea o să râdă de mine Sper ca la votul din 2016 cineva să-şi facă milă şi de mine ca să-mi cumpăr proteze pentru mâini dar sunt foarte scumpe. Vreau ca data viitoare să pot vota şi eu ca un om normal”, ne-a declarat Paul Danciu.
Sătenii din Mărăcineni sunt impresionaţi de voinţa tânărului care a mers astăzi la vot. „A dus greul de mic copil fără mâini şi acum nu mai are nici părinţi. E un exemplu pentru toată comunitatea, dar mai ales pentru cei care nu ies la vot deşi nu trec prin suferinţele lui”, ne-a declarat Maria Toader, o vecină din localitate. Teribilul accident în urma căruia Paul a rămas fără mâini s-a petrecut în anul 1995. Era cu vitele pe islaz, cand a observat că-i lipsesc câteva animale. S-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune ca să se uite după ele, însă a atins firele şi s-a electrocutat. Mâinile i-au fost carbonizate, iar medicii au fost nevoiţi să i le amputeze de la umeri ca să-l poată salva.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close