De Daniel Ionașcu,

Wizz Air numără în prezent peste 750 de membri de echipaj, iar în 2018, echipa locală se va extinde la peste 830 de membri care vor opera de la șapte baze din România, iar flota va număra 24 de aeronave moderne, de tip Airbus A320 și A321.

”Cei care vor trece cu succes de procesul de selecție se vor alătura echipajului de bord WIZZ, vor primi instruire completă gratuită, uniforme fără costuri şi oportunitatea de a lucra în oraşul lor natal pentru una dintre cele mai de succes companii aeriene din Europa şi, desigur, pot profita de avantajele primite de angajaţi de a călători alături de familie şi prieteni, în întreaga reţea WIZZ din Europa şi nu numai, la preţuri reduse şi cu bilete bonus”, se arată în comunicatul companiei.

Care sunt condițiile: înalțime de minimum 1,65 pentru fete

Orice persoană care îndeplinește condițiile menționate de Wizz Air se poate prezenta la interviurile organizate de companie.

Condițiile sunt detaliate pe pagina de cariere a Wizz Air. Aici găsim că vârsta minimă de participare este de 18 ani, iar înalțimea minimă pentru fete este de 1,65 cm, iar pentru domni de minimum 1,75 cm.

De asemenea, trebuie să ajungă la înălțimea de 2,1 metri stând pe vârfurile picioarelor.

Candidații trebuie să fie absolvenți de liceu, să fie fluenți în engleză.

Pașaport valid, fără tatuaje vizibile, fără miopie mare

Concomitent, trebuie să aibă pașaport valid, fără interdicții în anumite țări, să știe să înoate, iar tatuajele și piercingurile să nu fie vizibile.

De asemenea, trebuie să locuiască la 60 de minute de baza companiei, iar dacă ai miopie mai mare de -4 ori hipermetropie de peste +4 dioptrii vei fi exclus/ă la examenul medical.

Compania a anunțat recent și schimbarea politicii privind bagajele, clienții nemaifiind taxați pentru bagajele de mână.

Care este salariul

Compania anunță că oferă un salariu „competitiv” și un loc de muncă „stabil, în cadrul unei companii aflate în dezvoltare”.

Cu toate acestea, potrivit unor site-uri, o însoțitoare de zbor începe cu șase luni de probă. Salariul crește după nouă luni petrecute în această poziție, atunci când devine Senior flight attendant. Astfel, la început, o însoțitoare de zbor poate să aibă un salariu destul de modest de aproximativ 270 de euro. La acest salariu, se adaugă însă diurna de aproximativ 40 de euro/ziua de zbor, dar și alte comisioane. Astfel, în total, salariu poate să ajungă la 943 de euro, la o medie de 13 zile de zbor/lună.

În plus, în traininul inițial, care durează patru săptămâni, nu este plătit. Cu toate acestea, contractul de angajare este semnat dinainte de a se obține licența de zbor.  Totodată, compania anunță că oferă reduceri atât pentru angajați, cât și pentru familiile acestora.

Leonard Doroftei a slăbit enorm în doar două luni, de când a părăsit România definitiv! Cum arată acum și ce face în Canada. VIDEO
GSP.RO

Leonard Doroftei a slăbit enorm în doar două luni, de când a părăsit România definitiv! Cum arată acum și ce face în Canada. VIDEO