Mergi direct la conținut »
World Record Academy: România are prima ambulanță pentru transportarea pacienților cu COVID-19 Galerie foto
4imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > World Record Academy: România are prima ambulanță pentru transportarea pacienților cu COVID-19

World Record Academy: România are prima ambulanță pentru transportarea pacienților cu COVID-19

România are prima ambulanță pentru transportarea pacienților cu COVID-19, potrivit World Record Academy. Cel mai sigur vehicul care poate transporta pacienți infectați este făcut de o companie din Cluj și poate costa între 140.000 și 200.000 de euro, compania având capacitatea de a produce chiar și 40 de ambulanțe lunar.

De Simona David,

Ambulanța este „cel mai sigur vehicul ce transportă pacienți infectați cu boli contagioase grave” și a fost construită de Deltamed din Gilău, Cluj, România, notează World Record Academy.

Dacă ni se cere urgent, putem produce 30-40 de astfel de ambulanțe pe lună. Prețul de pornire este de 140.000 de euro, dar poate ajunge la 200.000 de euro, în funcție de echipamentele care se adaugă.


George Osan, directorul departamentului de producție al companiei Deltamed:

Potrivit Deltamed, ambulanța pentru transport pacienți înalt contagioși a fost lansată ca prototip la Interschutz, în 2015, fiind la acel moment special construită pentru utilizare în stoparea epidemiei de Ebola.

Autospeciala este construită pe un șasiu Mercedes Sprinter, cu tracțiune 4×4 modificată, și concepută în așa fel încât să facă față cu succes oricărei amenințări virale, precum Ebola, tuberculoză, febră galbenă, gripă sau COVID-19.

Capitonarea interioară este realizată cu inox, ceea ce permite utilizarea celor mai puternici agenți dezinfectanți.

Ambulanța pentru transport pacienți înalt contagioși încorporează materiale speciale și tehnologii de vârf, menite să prevină răspândirea agenților patogeni și să asigure protecția personalului medical care gestionează cazul unui astfel de pacient.

De asemenea, sistemul de filtre HEPA integrat și dispozitivul produc în interiorul ambulanței presiune negativă, împiedicându-se astfel eliberarea agentului patogen în exterior.

România ratează lista primelor 20 de țări cărora Japonia le oferă gratuit un medicament pentru tratamentul Covid-19. Orban a aflat de la Libertatea despre ofertă
Recomandări

România ratează lista primelor 20 de țări cărora Japonia le oferă gratuit un medicament pentru tratamentul Covid-19. Orban a aflat de la Libertatea despre ofertă

 

Acestea sunt doar câteva dintre elementele care le-ar putea acorda salvatorilor un avantaj notabil în această luptă cu un adversar despre care cunoaștem încă prea puține, mai spun reprezentanții Deltamed.

Pe lângă această funcționalitate extrem de importantă și încă rar întâlnită în industria de profil, ambulanța încorporează și sistemul de transport victime multiple, ceea ce îi conferă un caracter multi-rol.

Astfel, ambulanța poate funcționa ca o izoletă uriașă, transportând la locul unui incident până la 10 salvatori și putând prelua până la 8 pacienți în același timp – în diverse configurații.

Singura condiție este ca toți cei transportați să fie infectați cu aceeași tulpină de virus.

Ambulanța poate fi utilizată și pentru transportul a 2 pacienți pe tărgi cu cărucior, respectiv a unui pacient aflat într-un pat de spital.

Clorochina, un medicament antimalarie văzut ca potențial tratament pentru COVID-19, interzis în multe spitale din cauza efectelor secundare severe
Recomandări

Clorochina, un medicament antimalarie văzut ca potențial tratament pentru COVID-19, interzis în multe spitale din cauza efectelor secundare severe

 

Soluția constructivă permite, printr-o minimă adaptare, inclusiv montarea unui troliu care să faciliteze încărcarea unui pacient bariatric, pe o targă special construită pentru acest tip de pacienți.

Ambulanța este dotată cu un defibrilator și un ventilator mecanic, dar și cu un monitor pentru urmărirea semnelor vitale ale pacienților.

În interior se creează un mediu steril precum în sălile de operație, iar un avantaj extraordinar al acestei carosări este timpul foarte scurt în care ambulanța redevine operațională de la un caz la altul, prin dezinfectarea completă a habitaclului.

Astfel, în maxim 30 de secunde sunt distruși toți agenții patogeni din aer și de pe suprafețe, iau un ciclu complet de decontaminare se realizează în aproximativ 5 minute, putând fi dus la bun sfârșit chiar și cu pacient în interior, potrivit Deltamed.

Close
Închide
  Close