O turistă a scos la iveală coșmarul pe care-l trăiesc acești copii care zac pe caldarâm, în haine zdrențuite. Săptămâna trecută, Ionela a renunțat la plăcerile concediului și a urmărit mai multe zile „plasarea” copiilor în punctele cheie de cerșit din Costinești, scrie jurnalista Andreea Trandafirescu, pe blogul ei.

Era în zona discotecii Tineretului când primul băiat i-a atras atenția. Așezat pe cartoane, copilul, care nu are mai mult de șapte ani, stă cu un pahar din plastic în care strânge bani de la trecători.

Pe aceeași stradă a observat încă doi băieți, unul de aproape șase ani și un altul cu vârsta cuprinsă între 10 și 12 ani. Așezați tot pe cutii din carton, amândoi stau cu mâna întinsă și cu câte un pui de cățel în brațe. Minorii au fost „plasați” aproape de colțul cu Aleea Litoral.

Aproape de Max Beach, Ionela a dat peste o fetiță de 8-10 ani cu un cățel lângă ea. Copila dormea direct pe caldarâm, fiind acoperită cu o pătură.

În ziua următoare, pe strada Tineretului din zona gării din Costinești, a mai văzut trei copii, cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani. Toți aveau căței în brațe și cerșeau bani de la trecători, în apropierea Hotelului Ștefania și vizavi de acesta, notează Andreea Trandafirescu.

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă
Recomandări

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă

Pe aleea Litoral a găsit, în a treia zi de investigație, un alt copil care nu avea mai mult de opt ani. Era desculț, murdar și dormea tot pe un carton, lângă bordură. Nu departe de el, o fetiță strângea în brațe jucăriile primite de la trecători.

Turista a numărat în tot acest timp nu mai puțin de 14 copii, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Cei mai mulți dintre ei sunt fetițe.

Ionela a mărturisit că a stat de vorbă cu câțiva dintre micuții puși să stea cu mâna întinsă. Toți i-au spus că ar fi din Mangalia și că ar fi venit în Costinești cu sora lor care nu știu unde este și pe care o așteaptă să vină pentru a pleca cu trenul acasă.

Deși au fost sfătuiți să meargă la Poliție, copiii au spus că se tem.

Micii cerșetori au așteptat ca Ionela să plece, au numărat banii și s-au dus în parcarea hotelului Victoria. Pe zona spațiului verde, erau așteptați de doi adulți și de alți minori. Aceștia le-au lăsat banii adunați și au revenit imediat în zona din care plecaseră, cu paharele goale.

Tânăra a făcut plângere la Poliție și așteaptă ca anchetatorii să ia măsuri în acest caz.

sursă foto: Andreea Trandafirescu

Citeşte şi:

Cel mai bun prieten al criminalului de la Săpoca: ”Petreceam mult timp împreună, munceam împreună. El nu era violent, medicii i-au dat ceva prea puternic”

Un bărbat a murit cu ambulanța în fața casei. Echipajul, coordonat de medicul Mohamad Awad, n-a intrat în curte de frica a doi câini mici

Procurorii DIICOT au continuat să scaneze casa lui Gheorghe Dincă după noi probe. Anchetatorii au cerut INML să expertizeze noi probe găsite în casa suspectului

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore
GSP.RO

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze
HOROSCOP

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze