MENIU CAUTĂ
26 Feb. 2016 23:30 , de Maria Apostol

EXCLUSIV / A pierdut-o pe Sophie! Decizia finală a judecătorilor plasează fiica unei românce ucise de soț în custodia părinților criminalului

Distribuie

Fiica unei românce ucise cu sânge rece în Austria a ajuns definitiv în custodia părinților criminalului, în vreme ce bunica maternă a pierdut o luptă în care avea sprijinul impresionant al unei întregi comunități.

Ruxanda Guger, director de bancă în Austria, a fost ucisă de soțul ei, Christoph Guger,  cu șase lovituri de cuțit, în 2012. Românca plecase în 2004 din România, renunțase chiar la cetățenie, pentru a întemeia o familie alături de austriac. Cei doi aveau împreună o fetiță, în vârstă de 7 ani la acea vreme, pe nume Sophie, care i-ar fi relatat mamei ei mai multe episoade traumatizante despre felul în care se comportă tatăl ei cu ea. Așa s-a ajuns de fapt la crimă. Ruxanda Guger credea că fetița ei este abuzată sexual chiar de tatăl ei – motiv pentru care se certau permanent -, iar până la crimă nu a mai fost decât un pas. Cazul a ajuns cunoscut la nivel internațional, care a culminat cu o campanie: 'Save Sophie' (Salvați-o pe Sophie).  După ce mama ei sfârșise dramatic, în timp ce tatăl ei fusese condamnat la 15 ani de închisoare, pentru custodia copilei a început o luptă crâncenă între bunici. Mama româncei ucise, Minerva Roangheși, a susținut în fața judecătorilor că inclusiv bunicul patern ar fi avut un comportament neadecvat cu micuța Sophie, iar pentru o perioadă fetița a fost scoasă de sub custodia lui, unde fusese încredințată inițial.
61543667

Fetița face performanță

Lucrurile s-au schimbat între timp și, oficial, s-a stabilit ca Sophie (în vârstă de 11 ani acum), să fie încredințată bunicilor paterni, din nou. Bunica maternă a pierdut definitiv fetița, deși a stat lângă ea de când era o mână de om și a avut sprijinul unei campanii internaționale care nu a contat în ochii judecătorilor austrieci. Și totuși, în ciuda traumelor pe care le-a suferit, Sophie a reușit să suprindă pe toată lumea cu dorința ei de a face lucrurile perfect. Așa se face că fetița a ajuns medaliată la matematică și face performanță în sport, încurajată de părinții tatălui ei, care se află acum după gratii.

Cum a început totul

Soții Ruxanda și Christoph erau despărțiți în 2012, iar românca deschisese acțiune de divorț împotriva soțului său. Prima înfățișare era programată pentru 30.11.2012, iar fapta a fost comisă cu doar șase zile înainte de termenul de înfățișare, chiar sub ochii copilei. După crimă, Christoph a luat-o pe micuță, a pus-o în mașină și a dus-o la casa părinților lui, iar ulterior a mers să se predea poliției. Ruxanda parcă și-a presimțit moartea, sau doar amenințările venite din partea soțului ei au făcut-o ca aceasta să-și scrie inclusiv un testament prin care a  precizat ca toate bunurile ei și câteva terenuri din România să intre în posesia mamei ei după ce va muri.

 

Loading...
Comentarii