MENIU CAUTĂ
13 Mar. 2018 16:28 , de Valentina Postelnicu

Băsescu nu e de acord cu pensiile speciale pentru primari: ”Indiferent cine are pensii speciale, fură bani!”

Distribuie

Preşedintele PMP, senatorul Traian Băsescu este împotriva pensiilor speciale. Asta deși propunerea legislativă depusă la Camera Deputaţilor prin care se propune acordarea unei indemnizaţii aleşilor locali pentru limită de vârstă este semnată și de un parlamentar PMP. El a explicat că cei care au pensii speciale fură, pentru că acestea nu se bazează pe contributivitate.

„Personal, nu cred că va fi susţinut. Nu ştiu proiectul, sincer. Dacă aţi observat, noi am dat foarte multă libertate parlamentarilor noştri în acţiune, dar nu ştiu ca parlamentarii noştri să fi semnat”, a declarat Băsescu, la Palatul Parlamentului, despre proiectul de lege care a provocat scandal chiar și în grupul parlamentar al PNL.

Potrivit lidrului PMP, pensiile speciale nu sunt rezultate din contribuţia la sistemul de asigurări sociale și reprezintă un furt.

'Indiferent cine are pensii speciale fură bani. Nu sunt pensii rezultate din contribuţie. Sigur, îi vedem la televizor, ne povestesc cum sunt ei cu arma la picior, dorm cu puşca în pat şi de asta trebuie să aibă pensii speciale, uitând să ne spună că marea lor contribuţie la securitatea României a fost că erau la munci agricole înainte de Revoluţie, strângeau porumb prin Insula Mare a Brăilei şi deodată şi-au dat seama că le trebuie pensii speciale”, a susţinut Traian Băsescu.

Traian Băsescu a afirmat că aceia care spun la TV că „sunt cu arma la picior' uită să spună ca marea lor contribuţie la securitatea României a fost că „strângeau porumb prin Insula Mare a Brăilei'.

'Ne povestesc la TV cum sunt ei cu arma la picior, dorm cu puşca în pat, dar uită să ne spună că marea lor contribuţie la securitatea României era că erau la munci agricole înainte de revoluţie, strângeau porumb prin Insula Mare a Brăilei şi dintr-odată şi-au dat seama că le trebuie pensii speciale', a mai spus Băsescu.

Parlamentarii vor pensii speciale pentru primari. Mai mulţi senatori şi deputaţi de la PSD, PNL, PMP şi UDMR au depus o iniţiativă legislativă la Camera Deputaţilor prin care propun acordarea unei indemnizaţii pentru limită de vârstă primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene.

Proiectul îl are ca inițiator pe fostul primar liberal Corneliu Olar, deputat în Legislativ. Acesta a fost mustrat de partid și a decis să își retragă semnătura de pe proiect. Cu toate acestea, el afirmă că va vota în favoarea pensiilor pentru aleșii locali.

Citește și: EXCLUSIV/ România a pierdut un credit de 465 milioane de euro pentru o magistrală de metrou dintr-un motiv absurd

Loading...
Comentarii