13 Oct. 2018 19:20

Câte zile au mai rămas până trecem la ora de iarnă. Cum ne influențează sănătatea schimbarea orei

Distribuie

Trecerea la ora de iarnă 2018 se face în noaptea dintre 28 octombrie şi 29 octombrie 2018 (sâmbătă spre dumincă), schimbarea orei făcându-se astfel încât ora 4:00 a dimineţii de 29 octombrie 2018 devine ora 3:00.

Asta înseamnă că duminică, 29 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore… și astfel ne vom putea bucura de o oră în plus de somn.

Acest mecanism de schimbare a orei este folosit de România din 1932, acesta fiind folosit de peste 100 de ţări din întreaga lume.

Cum ne influenţează sănătatea trecerea la ora de iarnă

Medicii consideră că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la ora de iarnă, deoarece trebuie să se culce cu o oră mai devreme decât s-au obişnuit.

Pentru cei care suferă de anumite probleme de sănătate, efectele schimbării ritmului biologic ar putea fi mai serioase. Iată cum ne adaptăm la ora de iarnă. Vezi 5 lucruri de făcut pentru a o depăși cu ușurință

„Cei mai mulţi dintre noi îşi vor ajusta ceasul biologic destul de rapid. După câteva zile se vor obişnui cu noul program”, spune Xiaoyong Yang, un profesor asistent la Universitatea Yale, citat de Mediafax.

Când se va schimba ora, în următorii doi ani:

  • 2019: 31 martie (ora de vară) & 27 octombrie (ora de iarnă)
  • 2020: 29 martie (ora de vară) & 25 octombrie (ora de iarnă)
  • FOTO – Pixabay.com

Citește și: VIDEO / Din orfelinat, la primul job. Un hostel și o cafenea din București au angajat tineri ieșiți din centrele de plasament


 

Loading...
Comentarii