MENIU CAUTĂ
13 Mar. 2018 18:30

Prima femeie propusă la conducerea spionajului american. Gina Haspel a condus cele mai sensibile operațiuni ale CIA

Distribuie

Donald Trump, președintele Statelor Unite, a decis să facă o nominalizare surpriză pentru funcția de director al Agenției Centrale de Informații. Potrivit postării sale de pe Twitter, actualul director al CIA, Mike  Pompeo, va prelua atribuțiile de Secretar de Stat, după demiterea lui Rex Tillerson. Donald Trump a propus-o pe Gina Haspel la conducerea spionajului american, prima femeie nominalizată pentru această funcție. Are 61 de ani şi un CV impresionant. O parte din cariera sa este legată de controversatele închisori secrete ale CIA, locul unde au fost audiați prin metode extreme suspecții de terorism. În 2013, Haspel a fost numită în conducerea Servicului Clandestin al CIA, iar din 2017 deține funcția de director adjunct al Agenției. 

O femeie la conducerea CIA

Mike Pompeo, directorul CIA, va deveni noul secretar de stat. El va face o treabă fantastică ! Îi mulţumesc lui Rex Tillerson pentru activitatea sa ! Gina Haspel va fi noul director al CIA, fiind astfel şi prima femeie desemnată pentru acest post. Felicitări tuturor !”, acesta a fost anunțul scurt făcut de Donald Trump. Numele Ginei Haspel este legat de controversatele închisori secrete ale CIA, despre care presa americană a scris că au funcționat şi în România. Potrivit jurnaliștilor din SUA, femeia nominalizată la conducerea CIA a condus, în 2002, operațiunile de la închisoarea secretă a CIA din Thailanda, unde ar fi interogaţi, prin metoda înecării simulate, mai mulți membrii Al Qaeda.

Gina Haspel şi-a început cariera de ofițer de informații în 1985. A deținut funcția de şef de stații în mai multe zone fierbinți de pe planetă. A primit premiul George H. W. Bush pentru excelență în contraterorism. În timpul administraţiei Obama, a deţinut funcţia de director adjunct al Serviciului Clandestin al CIA, unitatea care se ocupă de cele mai sensibile operaţiuni externe ale Agenţiei. În februarie 2017, președintele Donald Trump, a numit-o în funcţia de director adjunct al CIA. Pentru a ajunge prima femeie care să conducă spionajul american, Gina Haspel trebuie să fie aprobată de Senatul american.


Citeşte şi:

De ce îl votează rușii pe Vladimir Putin și sunt pregătiți să-l facă cel mai longeviv președinte după Stalin

Inundații în Teleorman și Argeș. Zeci de gospodării și un drum județean, invadate de apă / FOTO&VIDEO

ANALIZĂ | Otrăvirea lui Sergei Skripal în Marea Britanie: ,,Sunt mai mulți spioni ruși în Londra decât în timpul Războiului Rece'

Loading...
Comentarii