23 Oct. 2017 14:15

7 beneficii ale ceaiului de ghimbir pe care probabil nu le știai

Distribuie

Ghimbirul are mai multe beneficii decât a fi folosit ca mirodenie. Este de fapt incredibil de benefic pentru organism și poate ajuta la atenuarea unui numar de afecțiuni. Află din rândurile de mai jos cum acest tip de ceai îți îmbunătațește starea de sănătate. Ceaiul de ghimbir îl poți achiziționa simplu și rapid dintr-un plafar online.

  1. Vărsături și greață

De mii de ani ceaiul de ghimbir a fost utilizat pentru ameliorarea problemelor de stomac. Dacă ai dureri stomacale, greața sau rău de mașină, o ceașcă de ceai de ghimbir te va ajuta să nu mai resimți starea de rău. Așadar, dacă știi că drumul cu mașina sau cu avionul îți produce greața și vărsături, bea înainte de a porni la drum ceai de ghimbir.

  1. Digestie dificilă

Ceaiul de ghimbir joacă un rol important în procesul de digestie, mai precis ajută la o bună absorbție a nutrienților din alimente și previne durerea de stomac. Contribuie la prevenirea balonării, diareei, indigestiei, datorită controlului pe care reușește să îl aibă asupra nivelului de acid gastric din organism.

  1. Inflamație

Ghimbirul actionează ca un antiinflamator, ceea ce denotă că ceaiul este indicat ca adjuvant în tratarea artritei reumatoide și a altor inflamații ale articulațiilor. De asemenea, în cazul luxațiilor sau a entorselor, contribuie la procesul de dezimflamare și la ameliorarea durerii.

  1. Astm

Consumul de ceai de ghimbir este benefic în cazul astmului. Ghimbirul ajută la vindecarea inflamării căilor respiratorii, la relaxarea și extinderea plămânilor, ceea ce înseamna că persoana poate respira mai ușor.

  1. Circulație proastă a sângelui

Consumul de ceai de ghimbir contribuie la stimularea fluxului sangvin și ameliorează febra, frisoanele și transpirația excesivă. Ghimbirul conține compuși activi, cum ar fi aminoacizi și minerale, care ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui. Pe termen lung, acest lucru are un efect benefic în prevenirea bolilor cardiovasculare.

  1. Durereri menstruale

Pentru beneficiile lui, ghimbirul nu se administrează doar intern. Probabil nu știai, însă ghimbirul este folosit și extern. În cazul durerilor menstruale se Îmbibă un prosop în ceaiul fierbinte de ghimbir și se aplică pe zona inferioara a abdomenului. Mușchii se vor relaxa, iar senzația de disconfort va avea o intensitate diminuată.

  1. Stres

Mirosul specific al ghimbirului actionează ca o formă de aromoterapie, prin urmare este foarte relaxant. A consuma o ceașcă de ceai de ghimbir îți poate impulsiona și îmbunătăți starea de spirit, vei fi foarte calm.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
A început ediția a noua a Convenției Internaționale a Tatuajelor
Loading...
Comentarii