22 Aug. 2017 23:30 , de Rodica Dirzu

Penne cu piept de pui. Gătește cu noi rețete delicioase!

Distribuie

Vrei să nu dai prea mulți bani pe mâncare, dar să ai o alimentație variată și sănătoasă? În loc să mergi la restaurant, mai bine gătește acasă. Vei avea control total asupra ingredientelor și te vei putea bucura și de aprecierea familiei sau a prietenilor. Încearcă rețetele noastre și te vei convinge! Azi, penne cu piept de pui.

 

Ingrediente: un piept de pui, 300 penne, 400 g roșii în sos de roșii, o ceapă, 2 căței de usturoi, piper, sare, ulei de măsline, pătrunjel

Preparare: se curăță ceapa, se toacă mărunt și se călește ușor într-o tigaie mai mare, tip wok. Pieptul de pui se taie cuburi și se pune peste ceapă. Se pune un praf de sare și unul de piper. Când pieptul își schimbă culoarea, se adaugă roșiile tăiate cu sosul lor și o ceșcuță de apă și se lasă să fiarbă încet, 10 minute. Se dă focul mic și se lasă să se formeze sosul și să se gătească bine pieptul. Între timp, se pun pastele la fiert în apă cu o linguriță de sare. Se fierb 6-7 minute, cât să fie al dente. Se scot pastele cu o paletă și se pun în tigaie peste sosul cu pui. Înainte de a adăuga pastele în tigaie, se toacă mărunt cățeii de usturoi și se pun în sos. Se amestecă ușor, astfel încât pastele să fie cuprinse de sos. Deasupra se presară frunze proaspete de pătrunjel. Se lasăm câteva minute înainte de servire, pentru ca pastele să absoarbă din sos.

Citește și: Penne cu somon la doar 9,50 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun | VIDEO

Loading...
Comentarii