MENIU CAUTĂ
01 Sep. 2017 23:30 , de Rodica Dirzu

Meniu cu mălai: brioșe cu ardei, budincă cu roșii și chec cu unt

Distribuie

La sfârșit de săptămână te poți răsfăța cu un meniu pe bază de mălai. Cele trei rețete se pregăesc repede, arată bine și sunt delicioase. Gătește un meniu cu mălai: brioșe cu ardei, budincă cu roșii și chec cu unt.

Meniu cu mălai

Budincă cu roșii/VIDEO

Ingrediente: 250 g mălai, 6 roșii, 150 g mozzarella, 150 g telemea, sare, puțin unt pentru tavă, verdeață pentru ornat

Preparare: se prepară mămaliga (se pun la fiert 600 ml apă cu o linguriță rasă de sare și apoi se toarnă mălaiul și se fierbe 5-10 minute, amestecând). Când este gata fiartă se întinde într-un strat într-o tavă ceramică unsă cu unt. Se netezește bine, se așază deasupra roșiile tăiate și ambele tipuri de brânză. Se lasă la cuptor 15 minute. Se servește caldă, tăiată în bucăți și presărată cu verdeață.

brioșe cu ardei

Brioșe cu ardei

Ingrediente: 140 g mălai, 250 ml lapte, o linguriță praf de copt, 75 g făină, un ardei capia mare, două linguri ulei, un ou, o linguriță de sare
Preparare: se încinge cuptorul la 200 de grade, apoi se unge o tavă de brioșe cu 6 alveole. Într-un bol se amestecă mălaiul cu făina, praful de copt, sarea și ardeiul tăiat cubulețe. Se face o gropiță în centru. Se bate oul cu lapte și ulei și se toarnă treptat peste amestecul cu făină până la omogenizare. Se repartizează compoziția în forme și se bagă tava la cuptor 15 minute. Se servesc calde.

 

chec cu unt

Chec cu unt

Ingrediente: 150 g de mălai fin, două lingurițe de praf de copt, 200 g de unt, 5 ouă, 200 g de zahăr, sare, o fiolă esență de vanilie, zahăr pudră pentru decor, unt și pesmet pentru formă

Preparare: se amestecă mălaiul cu praful de copt. Untul moale se taie bucățele și se pune într-un bol și se amestecă cu un tel până când devine spumă. Se pun pe rând gălbenușurile (la temperatura camerei) și se amestecă cu untul. Se adaugă zahărul amestecând compoziția și apoi mălaiul amestecat cu praful de copt și se încorporează bine totul. La final se adăugă încet și albușurile mixate spumă cu un praf de sare și esența de vanilie. Amestecul se toarnă apoi într-o formă de chec unsă cu unt și tapetată cu pesmet.  Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la 170 de grade, pentru circa 40 de minute. Se presară zahăr pudră deasupra înainte de a-l servi.


Mămăligă cu ouă și cârnăciori la doar 9,70 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun / VIDEO


 

Loading...
Comentarii