10 Iun. 2018 11:00

100 de Românii paralele

Distribuie

Cele 100 de Românii paralele. Suntem mulți și, în anul Centenarului, dezbinarea se adâncește proporțional cu cei 100 de ani ai țării. Avem 100 de Românii închipuite și fiecare ne ducem viața așa cum putem. O voce comună a unit, totuși, astăzi, țara noastră. Toți am strigat, dintr-o răsuflare, 'Bravo, Simona'. Suntem mândri de tine și lupta a fost, de data asta, și a nostră.

iviu Dragnea iese din clădirea Guvernului. 'Priviți la cel din stânga voastră, din dreapta, cel puțin unul din ei a fost ascultat sau interceptat. E posibil să fi fost amândoi'. În stânga, în dreapta, în față și în spate, doar apropiați ai lui. Marian Neacșu, fost condamnat. Sevil Shaidehh, cercetată în dosarul Belina. Niculae Bădălău, anchetat în trecut pentru luare de mită. Liviu Dragnea e înconjurat de o mica armată, gata oricând să-l apere. Acum, coboară triumfător din Guvern, ca un veritabil premier, viitor prezidențiabil. În Piața Victoriei, până nu demult, stăteau sutele de mii de contestatari. Acum stau sute de mii de susținători. I-a chemat special la București să arate tuturor că și el poate. Că și el poate să reziste.

'Suntem mulți azi aici, mai mulți decât s-au așteptat cei care râdeau, ne insultau', le spune Liviu Dragnea celor aduși la ordin, din toată țara.

Este o luptă cu Statul Paralel. A spus-o Liviu Dragnea, prima dată anul trecut, acum a spus-o din nou. Iar Statul Paralel 'nu trebuie niciodată să uite că suntem foarte mulți'.

Suntem mulți și, în anul Centenarului, dezbinarea se adâncește proporțional cu cei 100 de ani ai țării. Avem 100 de Românii închipuite și paralele și fiecare ne ducem viața așa cum putem.

În aceeași zi, cele 100 de Românii și-au văzut fiecare de treburile ei. Una a protestat, de dimineață, la marginea Bucureștiului, pentru un pasaj promis de ani de zile. Alta a cerut, cu îndârjire, drepturi egale pentru toată lumea, căci dragostea nu ține cont de nimic. Ceilalți au cerut o familie tradițională, doar din bărbat și femeie. Pe un trotuar, România #Rezist a strigat 'Nu Corupție', și, la doar o aruncătură de băț, a venit și România lui Liviu Dragnea. Aia pe care a chemat-o de acasă, cu noaptea-n cap, adusă cu autocarul și cu trenul, la bucată, să-i strige osanale. N-a prea strigat nici ea, i s-a dus din patosul cu care striga acum 10 ani. Pe seară, o Românie s-a dus la teatru în aer liber, că doar a plătit 430.000 de euro pentru asta, iar alta s-a refugiat la un concert gratuit, în parcul Izvor.

Comentarii