Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

GALERIE FOTO/ Bucharest Pride organizare 2018. Cuplul Coman-Hamilton, vedeta evenimentului

Bucharest Pride organizare 2018. Marșul diversității se va desfășura sâmbătă în București iar la manifestare sunt așteptate personalități și persoane publice. În aceeași zi, în apropiere vor fi mega mitingul PSD și marșul pentru familia tradițională, organizat de Noua Dreaptă. Chiar dacă din experiența din trecut există risc mare de conflicte, jandarmii și polițiștii sunt pregătiți să intervină și spun că situația este sub control.

De Andreea Archip, Mihai Niculescu,

Câteva zeci de susținători ai comunității LGBT s-au adunat deja in capătul Pieței Victoriei. Poartă steaguri și cravate pe care sunt desenate curcubee. „Sunt o mamă transgender și vreau să transmit tuturor mesajul: Iubiți-vă copiii oricum sunt. Mama nu a mai trăit să afle despre mine, dar tată știe și suntem prieteni”, povestește Alexia.

„Eu vreau să mă căsătoresc dacă se legalizează căsnicia. Acum, Doamne ferește, să ajungi la spital cu partenera, că nici nu poți să îi explici cine ești”, spune Monica, o tânăra care flutură energic steagul LGBT.

La Bucharest Pride este și cuplul Coman-Hamilton, care recent au obținut dreptul de a fi recunoscuți ca doi bărbați căsătoriți și în România, în urma decizii luate de Curtea de Justiție a UE. Cei doi sunt vedetele evenimentul, mulți oameni venind la ei să facă poze.

Sunt prezenți la eveniment și Andreea Bălan și Emil Rengle, câștigătorul „Românii au talent”.

Bucharest Pride organizare 2018. Mai bine de 4.000 de oameni sunt așteptați la Bucharest Pride 2018- Marșul diversității. Traseul a fost reconfigurat din cauza Mitingului PSD. În paralel se va desfășura și manifestarea Noii Drepte pentru susținerea familiei tradiționale.

Marşul va începe la ora 17.30, când din Piaţa Victoriei, pe Calea Victoriei, participanţii vor porni spre Universitate. Vor exista două platforme cu doi DJ, iar echipa va fi completată de 100 de voluntari.

Afacerile COVID. Dan Tudorache cumpără 2.700 de holtere în numele consilierilor locali Sector 1, dar aceștia au aflat din presă. “Ministerul Sănătății a solicitat. În pandemie ești în război”
Recomandări

Afacerile COVID. Dan Tudorache cumpără 2.700 de holtere în numele consilierilor locali Sector 1, dar aceștia au aflat din presă. “Ministerul Sănătății a solicitat. În pandemie ești în război”

 

„Forţele de ordine – cu care n-am întâlnit – ne-au asigurat ca sunt pregătite să facă faţă noului traseu: Piaţa Victoriei – Piata Universităţii (esplanadă). Acolo va continua petrecerea şi vor fi rostite mai multe discursuri” au spus organizatororii Bucharest Pride vineri, într-o conferință de presă.

Pe scena comunității LGBT sunt așteptați ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, Peaches, Dragoş Bucurenci şi Andreea Bălan. Manifestările artistice vor avea loc pe esplanadă.

Bucharest pride 2018 reprezintă cea de-a 14-a ediţie a marşului diversităţii pentru sărbătorirea a 40 de ani de când a fost creat steagul-curcubeu. Acesta este simbolul solidarității comunităţii LGBT şi apărarea drepturilor ei. Un steag curcubeu imens va fi prezentat în cadrul marşului.

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”
Recomandări

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”

 

Bucharest Pride se va încheia cu o petrecere în clubul Control, unde va cânta Peaches, pentru prima dată la Bucureşti.

Coming out-ul, încurajat de Bucurenci și dansatorul pe tocuri Emil Rengle

„Se împlinesc 10 ani de când mi-am asumat orientarea sexuală. Nu mă aşteptam ca atât de multe persoane publice să îşi asume orientarea în public. Am învăţat că noi, cei de azi, avem o datorie enormă faţă de cei de dinaintea noastră care au suferit inclusiv pedepse penale, care au plătit chiar cu viaţa pentru orientarea lor. Pentru mine, şi participarea la Pride este un coming out” spus Dragoş Bucurenci, activist şi consultant în comunicare

Emil Rengle, câştigătorul celui de-al optulea sezon al emisiunii „Românii au talent”, a spus: „Anul acesta, în ianuarie, am făcut un coming out pe canalul meu de YouTube. Nu a fost o propagandă, am vrut să fie un exemplu pentru acei tineri care au trecut prin ce am trecut eu la 17 ani. Dumnezeu ne-a creat diferiţi. Cel mai important este că iubim. Nicăieri în lume iubirea nu ar trebui să mai fie tabu. După asta, am primit sute de mailuri de la tineri care au simţit nevoia să vorbească”.

Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat că sâmbătă vor avea loc, în total, 14 evenimente, unul dintre ele fiind mitingul PSD la care este estimat că vor ajunge 220.000 – 250.000 de oameni.


DOCUMENT/ Mitingul PSD din 9 iunie. Circulare trimise în toate judeţele – lanterne, autocolante în piept şi imnul pe foaie. Manifestanţii vor avea mâncarea asigurată de PSD


 

Close
Închide
  Close