12 Apr. 2018 21:00

#salvatipipera/ Bulevardul Dimitrie Pompeiu a fost trecut de la Primăria Capitalei la Sectorul 2 doar cât s-au asfaltat unele gropi

Distribuie

Gilda Lazăr, directorul de comunicare al companiei JTI, a povestit despre bulevardul dat de la o primărie la alta, ca singură soluție pentru asfaltarea unor gropi. Este vorba despre bulevardul Dimitrie Pompeiu din Pipera, dat cu împrumut de Primăria Capitalei Primăriei Sectorului 2. Alte îmbunătățiri de infrastructură nu a văzut, în decursul anilor, în zona de business. 

Pe platforma industrială Pipera nu se produc numai limbaj de programare, coduri și aplicații IT. Aici există încă o fabrică funcțională care umple aerul dimineților cu un miros dulceag de tutun. JTI, fabrica de țigarete, este printre firmele care s-au mutat în Pipera după ce s-au închis ușile majorității fabricilor comuniste din zonă. De altfel, pe locul pe care se află acum fabrica era hala care producea cinescoape pentru televizoare alb-negru.

Cu o experiență anterioară în media, atunci când s-au mobilizat companiile din Pipera pentru a îmbunătăți infrastructura, Gilda Lazăr a fost în echipa de lobby. Doar că lucrurile s-au mișcat românește, deci greu.

„La un moment dat, ca să asfaltăm – acum vreo 15 ani era plin de gropi -, am avut o secretară întreprinzătoare care a sunat la primăria de sector. A zis: «Mă dă afară șeful dacă nu se întâmplă ceva, pentru că vine președintele de la Geneva și strada e plină de gropi». Atunci, Primăria a fost foarte înțelegătoare și, pentru câteva zile, a trecut bulevardul de la Primăria Capitalei la Primăria Sectorului 2, a asfaltat și l-a dat înapoi', spune directorul de comunicare și râde de amintire. E un râs amar, fiindcă în afară de astuparea unor gropi și un sens giratoriu din plastic, pe Șoseaua Petricani nu s-a mai schimbat nimic în zonă după Revoluție.

Comentarii