27 Mar. 2018 21:00

#salvatipipera | Mesajul primului IT-ist din Pipera pentru tineri: „Trebuie să tratezi lucrurile la serviciu ca în familie”

Distribuie

#salvatipipera. Primul IT-ist din Pipera. Traian Mihu lucrează de cinci decenii în Pipera, de când lanurile de porumb îndulceau peisajul oricum rural. A făcut parte din prima generație de absolvenți de Automatică și Calculatoare de la Politehnică și apoi a ajuns directorul tehnic al primei fabrici de calculatoare din România – Felix.

„Fabrica de calculatoare în 10 august, data în care m-am angajat eu, consta într-o groapă pe teritoriul actual, unde urma să se toarne fundația și era și un container dintr-ăsta în care probabil stăteau niște unii. Și am primit prima sarcină profesională: să fac de serviciu în noaptea de 23 august. Și fiind exagerat de serios am venit și am făcut de serviciu. După groapa asta unde urma să fie fundația era lan de porumb', povestește fostul director al Felix, prima fabrică de calculatoare din România.

Și așa serios cum era, a crescut rapid în funcție în cadrul fabricii, ajungând și director. Deși vestita fabrică de calculatoare a fost desființată în 1995, el a păstrat din nostalgie numele Felix și l-a dat noii sale firme de sisteme de telecomunicații.

Citește și: Libertatea lansează HARTA INTERACTIVĂ #salvatipipera

Comentarii
Ultimele Video-uri