28 Oct. 2017 21:00

Tragedia de la Colectiv: Amintirile care-l bântuie pe bărbatul care a sunat primul la 112. „Le auzeam spunând: Nu mai are puls!”

Distribuie

Doi ani de la Colectiv. Primul apel la 112 a fost făcut de Gabriel Popescu, la câteva secunde după ce s-a declanșat incendiul în club, în seara de 30 octombrie 2015. 'Urgent, pompierii la Colectiv! A luat foc ceva', a țipat el la operatoare. Flacăra de câțiva centrimetri avea să devină repede iadul care a înghițit 64 de vieți și a schimbat dramatic alte câteva sute.

'În seara respectivă, am decis să merg la concert știind că vor fi acolo și câțiva dintre prietenii mei. Am ajuns relativ târziu în curtea Pionierul, fiind, de altfel, pentru prima oară când ajungeam în acest club', ne-a povestit Gabriel Popescu.

Omul nu știa unde era clubul, de aceea a folosit un GPS, iar la un moment dat a renunțat până și la GPS, pentru că îl aducea în altă parte a fabricii, la o intrare care era blocată. Este vorba despre intrarea care, ulterior, a fost folosită de primele echipaje de intervenție venite la locul tragediei, după  apelul făcut la 112.

Comentarii