05 Iul. 2018 21:00

VIDEO Cătălina Rotaru, câștigătoarea concursului „Vedeta populară”, a rămas în țară pentru muzică: „Acest efect «Italia» este cauzat de lipsa de responsabilitate a «celor de sus»”

Distribuie

Cătălina Rotaru, câștigătoarea concursului „Vedeta populară', a fost crescută de bunicii săi, mama fiind plecată la muncă peste hotare. Fata spune că dorul de mamă a învățat-o să fie puternică. Când a câștigat trofeul „Vedeta populară' și-a sunat mama să o roage să se întoarcă acasă.

Cătălina Rotaru este „Vedeta populară', o bucovineancă mândră, foarte hotărâtă și muncitoare. Vocea ei plină și atât de potrivită cu cântecele populare au dus-o în finala concursului TVR și au făcut-o cunoscută în toată țara. Iar în momentul în care a câștigat, primul lucru pe care l-a făcut a fost să își sune mama să o anunțe vestea și să-i ceară să se întoarcă acasă din Italia. „Tu de mâine vii acasă, ai auzit?', îi spunea fata ușor autoritară. „Amore, mi s-a făcut pielea de găină. Vorbești serios?', îi răspundea mama, nevenindu-i să creadă. Cătălina a fost unul dintre copiii crescuți de bunici, mama sa fiind plecată la muncă în Italia. Și acel apel telefonic a devenit un simbol al sutelor de mii de copii care le-au spus mamelor același lucru: să vină acasă.

O notorietate pe care Cătălina Rotaru nu și-o dorește însă. „După cum am mai spus și repet, povestea mea de viaţă nu este un caz social. Acest efect «Italia» este cauzat de lipsa de responsabilitate a «celor de sus». Mama nu ar fi plecată peste graniță, dacă situația din România ar fi fost una mai bună. În Europa, salariul minim e de peste o mie de euro, iar în țara noastră este undeva la patru sute de euro. Ați putea să creșteți doi copii cu patru sute de euro? Mama a plecat pentru a ne oferi un viitor mai bun decât ea l-a avut. Dorul de ea m-a învățat să fiu puternică, să fiu calculată și chibzuită, dar și să fiu o luptătoare', spune tânăra, studentă la Etnologie, la Cluj-Napoca. Iar acum, privind episodul telefonului, e convinsă că „deciziile nu se iau niciodată nici la bucurie, și nici la supărare'.

Comentarii