Este vorba despre ”Crima dela Teiuș”, cum au numit-o ziarele vremii, căreia victimă a căzut I. Sima. Acesta a fost ucis într-o încăpere dintr-o clădire în care funcționa banca ”Isvorul”, pe lângă hotelul „Leul”. Hoții credeau că bărbatul avea asupra sa cheia de la casa de marcat în care se aflau banii. 

Am mers la Arhivele din Alba pentru a afla ce s-a întâmplat în noptea de 4 octombrie 1921, cum a fost ucis redactorul ziarului și cine au fost criminalii.

În depozitele Arhivei Alba se găsesc mai multe numere din ziarul „Alba-Iulia”. Deși nu sunt toate, am reușit să găsim mai multe informații în diferite ediții ale ziarului pentru a afla cum s-a petrecut crima, în urmă cu mai bine de 100 de ani.

Ucis cu o lovitură de topor în cap

Primele le găsim într-un număr din luna octombrie a anului 1921. Atunci, reporterii ziarului explicau ce s-a întâmplat. I. Sima, în ziua de marți, 4 octombrie 1921 a fost în Alba Iulia, iar apoi a ajuns la Teiuș în jur de 7 seara.

Până pe la ora 11.00 ar fi jucat mai multe partide de șah cu câțiva prieteni, iar apoi a mers la hotelul ”Leul”, de unde a ieșit în jurul orei 1.00. Cel mai probabil, acesta consumase mai multe pahare, deoarece a fost nevoie să îi deschidă cineva ușa clădirii în care se afla camera în care acesta locuia.

O studentă din Iași povestește ce însemna să fii voluntar la agenția de modele Kasta Morrely: montat scene și întâmpinat invitații pe la nunți
Recomandări
O studentă din Iași povestește ce însemna să fii voluntar la agenția de modele Kasta Morrely: montat scene și întâmpinat invitații pe la nunți

Din câte se pare, camera se afla într-o clădire în care funcționa și sediul unei unități bancare la care Sima lucra.

Când a aprins lumina, acesta a văzut că întreaga camera era răvășită și în acel moment a fost atacat. O lovitură puternică în față, apoi una de topor care l-a ucis i-au fost aplicate de necunoscuți, scriau reporterii vremii.

Trupul bărbatului a stat într-o baltă de sânge până a doua zi, când a fost descoperit de autorități. Citește mai departe pe alba24.ro

ARTICOL PRELUAT DE PE SITE-UL ALBA24.RO

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.