De la Bucium la Aiud, Transalpina de Apuseni străbate unele dintre cele mai sălbatice și spectaculoase peisaje din România.

Pe toată lungimea drumului, de aproape 80 de kilometri, abia întâlnești câțiva oameni. Și asta doar în satele mai mari, cum este Mogoș, pentru că în rest, satele și cătunele din apropierea traseului sunt în mare parte depopulate sau locuite de câțiva bătrâni.

„Lucrările sunt în grafic pe lotul 1 al DJ 107 I – Transalpina de Apuseni. Se lucrează intens la terasamente, rigole și poduri. Totodată, a fost aplicat stratul de balast stabilizat, iar de miercuri va începe aplicarea stratului binder.

Ne cerem scuze locuitorilor municipiului Aiud pentru disconfortul creat, mulțumindu-le totodată pentru înțelegerea de care dau dovadă!

Lotul 1 are o lungime de 43,51 km, plecând din municipiul Aiud și ajungând la Ponor. Lucrările de modernizare ale acestui lot vor fi finalizate până la sfârșitul anului”, a anunțat vicepreședintele CJ Alba, Marius Hațegan.

Lucrările de modernizare pe drumul județean DJ 107 I „Transalpina de Apuseni” – lotul 1, care face legătura între municipiul Aiud și comunele Râmeț și Ponor, au reînceput de luni, 23 ianuarie. Contractul pentru continuarea lucrărilor pe cei 43,5 km are o valoare de peste 113,6 milioane de lei, termenul de execuție fiind de maximum 12 luni.

Cum îndrăznim? Mesajul unui profesor pentru Klaus Iohannis, „care a avut o atitudine de ciocoi”: Nu e adevărat că ați dat ce am cerut!
Recomandări
Cum îndrăznim? Mesajul unui profesor pentru Klaus Iohannis, „care a avut o atitudine de ciocoi”: Nu e adevărat că ați dat ce am cerut!

În 19 aprilie 2022, Consiliul Județean Alba a emis notificarea de reziliere a contractului de lucrări cu asocierea Operes SRL – Societatea de Construcții Napoca SA – Cosedil SPA, câștigătoarea licitației pentru lotul 1, ca urmare a neconstituirii garanției de bună execuție din partea antreprenorului. Raportul contractual dintre părți a încetat începând cu data de 6 mai 2022. Citește continuarea pe Alba24.ro.

ARTICOL PRELUAT DE PE ALBA24.RO

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.