Evenimentul s-a petrecut marți, 28 martie, în jurul orei 16.30.

Mai exact, acesta se afla în scaunul cu rotile iar când polițiștii locali i-au cerut să se ridice bărbatul nu a avut probleme să stea în picioare.

”Un cetățean din Republica Moldova în vârstă de 32 de ani a fost prins astăzi în jurul orelor 16.30 apelând la mila publicului în parcarea Kaufland.

Mâna întinsă avea și o poveste pentru impresionat, plus că omul era într-un cărucior cu rotile.

Numai că nu avea handicap. Polițiștii locali au observat acest lucru și i-au cerut să se ridice. A făcut-o într-un loc mai retras să “nu se facă de rușine”. Uite un motiv în plus să nu mai încurajați ne-munca…”, a declarat pentru alba24.ro, Marius Ardeleanu, polițist local în cadrul Poliției Locale a Municipiului Alba Iulia.

Fenomenul cerșetoriei a ajuns să fie o problemă vizibilă în Alba Iulia, în special în zona turistică, dar și în centrele comerciale. Însă, pe lângă localnicii care apelează la mila publică, în Alba Iulia, au apărut și cerșetori din alte județe.

Mai exact, persoane care sunt transportate din alte județe, în oraș, și care își câștigă existența apelând la mila oamenilor.

Iar motivele pentru care pot face asta sunt extrem de simple: nimeni nu le face nimic, iar asta este susținută chiar de cei care cerșesc sau de persoanele care au grijă de ei.

Cum îndrăznim? Mesajul unui profesor pentru Klaus Iohannis, „care a avut o atitudine de ciocoi”: Nu e adevărat că ați dat ce am cerut!
Recomandări
Cum îndrăznim? Mesajul unui profesor pentru Klaus Iohannis, „care a avut o atitudine de ciocoi”: Nu e adevărat că ați dat ce am cerut!

Una dintre persoanele care a interancționat atât cu cerșetorii din alte județe, dar și cu cei care îi aduc la cerșit, a precizat pentru alba24.ro că orașul este unul bun pentru domeniu din mai multe motive.

În Alba Iulia, un oraș în care au început să vină cerșetori și din alte județe datorită faptului că fac bani și nu sunt deranjați de autorități, Poliția Locală susține că își face treaba.

Mai exact aceștia au transmis pentru alba24.ro că în trei luni au dat aproape 100 de amenzi către cei care apelează la mila locuitorilor.

Tot reprezentații poliției locale spun că în fiecare zi sunt prezenți polițiști locali în zonele turistice și în zona centrelor comerciale. Citește continuarea pe Alba24.ro.

ARTICOL PRELUAT DE PE ALBA24.RO

Comentarii (1)

dabaca2020   •   29.03.2023, 18:57

Mai ,cautati si cercetati ca ,veti gasi in multe orase ,asa ceva . Mai ales la Cluj Napoca, in Piata Mihai Viteazu . etc..

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.