Imobilul se află în zona Iulius Mall, pe strada Constantin Prezan și are o suprafață utilă de 150 de metri pătrați.

Potrivit anunțului, la demisol se află un garaj și un spațiu generos pentru depozitare. La parter se află o baie și livingul cu bucătăria, iar la etaj sunt cele 3 camere decomandate, un balcon și cea de-a doua baie. Până în prezent, postarea agentului imobiliar a strâns peste 400 de reacții amuzate de la membrii grupului de chirii, un număr mare pentru un anunț care, în mod normal, nu depășește 10 reacții.

Chiria casei, cât pentru toată strada: „După 5 ani devin proprietar?”

Majoritatea utilizatorilor au glumit pe seama prețului ridicat.

„După 5 ani devin proprietar?”, „Sunt interesat! Vă rog să mă sunați” și „ Dacă doresc să închiriez doar casa din poze, nu toată strada, cât ar costa?”, sunt doar câteva dintre remarcile ironice făcute în secțiunea de comentarii.

Oamenii preferă ratele pentru o casă nouă

Câțiva utilizatori sunt de părere că e mai convenabil pentru o persoană sau o familie să cumpere o casă decât să dea 2.000 de euro pe lună pentru o chirie.

  • „Mai ieftină îi rata la bancă pentru o casă nouă”, a spus cineva.
  • „Cine are bani să își permită să dea atâta pe o chirie cred că are deja casă”, punctează altcineva.
  • „2.000 de euro pe lună este un preț ok. Pe pământ m-ar interesa care ar fi prețul. Mulțumesc”, a glumit un utilizator.
REPORTAJ. Lupta pentru ziua de mâine, într-un talcioc din Capitală: „Mi-am păstrat un costum pentru înmormântare”
Recomandări
REPORTAJ. Lupta pentru ziua de mâine, într-un talcioc din Capitală: „Mi-am păstrat un costum pentru înmormântare”

Oferte mai bune peste graniță: „Se pare că te crezi în Dubai”

Alții au făcut comparații între oferta prezentată de agentul imobiliar și cele din străinătate.

Două persoane au afirmat că în Dubai, respectiv în Amsterdam se găsesc oferte similare mai ieftine.

„Wow! Unde stăteam noi în Anglia nu plăteam nici măcar €1.000; și hai să îți zic cam cât e salariul pe acolo (că se pare că te crezi în Dubai), cel puțin £1.500 (nu confunda lirele cu euro; aici am spus lire). Și tu ai atâta tupeu să ceri 2.000 €, pe ce? Și la ce salarii? Aveți atâta tupeu!”, a precizat un alt utilizator, revoltat.

Verdictul autorului

Am căutat oferte de case cu 3 camere și două băi în Dubai, Amsterdam, respectiv în câteva orașe din Anglia, pentru a verifica dacă, într-adevăr, se găsesc proprietăți cu caracteristici similare la prețuri mai mici în străinătate.

În Dubai chiar se găsesc oferte mai ieftine

În Dubai, majoritatea caselor oferite spre închiriere cu 3 dormitoare au 3 sau mai multe băi, dar după o căutare mai amănunțită, am găsit o ofertă cu 3 camere și două băi, care să semene ofertei din Cluj, diferența fiind suprafața totală, care este de aproximativ 3.000 de metri pătrați.

Pacienții pentru care spitalul devine casă. Salvat printr-o minune de medicii de la Iași, un bărbat nu are unde să fie externat. „În centrele de stat nu sunt locuri”
Recomandări
Pacienții pentru care spitalul devine casă. Salvat printr-o minune de medicii de la Iași, un bărbat nu are unde să fie externat. „În centrele de stat nu sunt locuri”

Chiria pe o lună este de 7686.90 euro, dar la această sumă se vor adăuga și cheltuielile pentru mobilier, casa fiind parțial mobilată.

În orice caz, acesta e doar un exemplu care nu confirmă ipoteza utilizatorului care spune că se găsesc oferte mai bune în Dubai.

Dar trebuie precizat că, la o astfel de locuință, chiriile încep de la 878 de euro, cel puțin pe propertyfinder.ae, astfel că există, într-adevăr, oferte mai accesibile ca preț în Dubai, când vine vorba de locuințe cu 3 dormitoare, diferențele fiind strict de confort și spațiu.

La polul opus, cea mai scumpă proprietate în Dubai de pe site, care să aibă tot atâtea dormitoare, costă 46.200 de euro pe lună.

Piața din Amsterdam e diferită, dar prețurile sunt similare. Citește mai departe pe cluj24.ro

ARTICOL PRELUAT DE PE SITE-UL CLUJ24.RO

Nu se mai ascund! După scandalul despărțirii, vedeta a ales să publice prima imagine cu cea pentru care a părăsit-o pe mama copiilor săi
GSP.RO
Nu se mai ascund! După scandalul despărțirii, vedeta a ales să publice prima imagine cu cea pentru care a părăsit-o pe mama copiilor săi
Urmărește-ne pe Google News
Comentarii (2)

Bertha39   •   05.12.2022, 14:55

În Toronto, Canada, plăteam anul trecut echivalentul a 1700 eur pentru o casă similară. Suma reprezintă 50% dintr-un salariu mediu acolo. În România cine are un venit de 4000 eur lunar ca să-și permită acea casă?

Sthelian   •   02.12.2022, 04:05

2000 Euro/luna = 10.000 lei pe luna. Cum moneda nationala este leul poate autorul articolului cauta sa gaseasca oferte de 10.000 euro/luna in Germania, Franta sau alta tara ce are ca moneda euro sau 10.000 de lire sterline pe luna sau 10.000 de unitati monetare din Dubai pe luna.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.