Mai multe cazuri de gunoaie neridicate zile întregi au fost semnalate de cititorii Cluj24 în cartiere, semn că angajații Supercom nu au trecut deloc pe acolo de la preluarea serviciului.

Cât privește colectarea selectivă a deșeurilor și dotarea asociațiilor de proprietari și a proprietarilor de case cu pubele cu cip, astfel încât să se plătească exact cât gunoi se adună, nici vorbă.

Un locuitor din cartierul Gheorgheni ne-a semnalat situația locului de depozitare a gunoaielor din spatele blocului de pe Aleea Scărișoara nr. 4, vizavi de centrala termică.

„În interior sunt pubelele pentru gunoiul menajer, pline. Nu mai zic ce e pe jos. Gurile de acces sunt blocate, au pus pubele în fața ferestrelor pe unde se introduce gunoiul. Pubelele sunt cele vechi ale fostei firme, care sunt sparte și rupte. Nici vorbă de pubele noi, cu cip, așa cum era obligată compania Supercom să ofere.

Nu a mai fost ridicat gunoiul de 5 zile”, a spus acesta.

Bărbatul locuiește de 10 ani la Cluj și a văzut, până acum, doar la televizor mormane de gunoi, cum erau cele din Napoli, dar a ajuns să trăiască, pe viu, acest coșmar.

Citește continuarea pe Cluj24.ro.

ARTICOL PRELUAT DE PE CLUJ24.RO

După un divorț dureros, a părăsit România împreună cu cei doi copii. Au trecut 7 ani de atunci, s-a recăsătorit, acum se bucură de o viaţă de lux
GSP.RO
După un divorț dureros, a părăsit România împreună cu cei doi copii. Au trecut 7 ani de atunci, s-a recăsătorit, acum se bucură de o viaţă de lux
Urmărește-ne pe Google News
Comentarii (1)

milli   •   03.02.2023, 08:50

Ar trebui sa incepem sa ne punem serios problema cum sa nu mai producem atat de mult gunoi, nu ce sa facem cu el. Tarile "civilizate" care colecteaza selectiv o mare cantitate din gunoi nu il recicleaza local ci il exporta in diverse tari unde o parte ajunge prin rauri, mari, ingropat, ars. Treaba asta nu poate sa mearga la infinit. Daca un reciclator spune ca nu poate sa recicleze carton plastifiat, va intrebati ce se intampla cu tot cartonul de la ambalajele produselor pe care le cumparam cu atata usurinta? 100 de grame de ceva produs alimnetar pus intr-o cutie de plastic mare, sa para mai mult, si apoi invelit intr-un carton lucios, poate cu o ferestruica de plastic ca sa para premium. Ne miram ca ne ingroapa gunoiul, hai sa ne uitam in plase cand venim de la supermarket si o sa vedem de unde vine problema. Cumparam, consumam (sau nu), aruncam.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.