Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > EXCLUSIV/ Adevărul despre relația dintre Nea Mărin și Liviu Vârciu. "Chiar și cei din jurul nostru ne văd ca..."

EXCLUSIV/ Adevărul despre relația dintre Nea Mărin și Liviu Vârciu. „Chiar și cei din jurul nostru ne văd ca…”

Nea Mărin a făcut mărturisiri neașteptate într-un interviu pe care l-a acordat în exclusivitate pentru Libertatea.

De Dana Aramă,

Nea Mărin este un personaj cu totul aparte în peisajul showbiz-ului românesc. S-a făcut remarcat publicului telespectator din țara noastră din postura de dansator și coregraf de dansuri tradiționale, dar și de la diverse show-uri de televiziune, acolo unde a pus vedetele la muncă și a fost ca un zbir pentru acestea.

Nea Mărin, care a participat la reality-show-ul „Aventură cu 4 stele”, de la Antena 1, a acordat un interviu în exclusivitate pentru Libertatea.

De unde pasiunea pentru dans tradițional și coregrafie?

E o pasiune pe care o am de mic copil, de când m-am născut.  De la 5 ani dansez, eu am crescut într-un sat cu tradiție, unde jocul călușarilor era o tradiție, iar eu am iubit jocul lor.

Aveți și alte pasiuni mai puțin cunoscute?

Mersul cu bicicleta și mâncarea sănătoasă.

Care este cel mai valoros lucru pe care l-ați cumpărat?

Pentru mine cel mai valoros lucru din viață este familia mea. Și acum sunt cu fetele și cu nepoții în vacanță, în Palma de Mallorca. Familia mea este  cel mai frumos și mai valoros lucru pe care îl am.

Cum vă mențineți într-o așa formă fizică de invidiat si de unde atâta energie?

Cred că forma fizică vine din familie, e genetic.  Eu sunt un om care gândește pozitiv. Dacă am gândi negativ, ne-am duce naibi. Cred că totul vine de la creier.

Care este cel mai mare regret?

Cel mai tare regret că abia acum, la 60 de ani, există această deschidere față de ceea ce fac eu.  În urmă cu 30 de ani posibilitățile erau limitate, totul era limitat și multe lucruri impuse. Astăzi, dacă vrei cu adevărat poți face orice. Există o mare deschidere.

Cea mai mare reusită?

Școala de dans pe care o am împreună cu fiica mea este cea mai mare reușită. Să existe atâta bucurie și interes pentru dansul tradițional românesc în 2017 este o adevărată mândrie.

Dacă nu ați făcut dans, ce altă meseria ați fi avut?

Nu există pentru mine altă meserie. De copil am iubit dansul. La sfârșitul clasei a VIII-a când diriginta ne-a întrebat pe toți ”Ce vreți să vă faceți când veți fi mari?”, eu am zis că vreau să fiu dansator și instructor. Și, uite, astăzi sunt coregraf, munca mea este recunoscută.

Care este adevarăta relație cu Liviu Varciu și de unde această apropiere?

Între noi s-a legat o prietenie frumoasă, o relație tată-fiu aș putea spune.  Relația asta a început în urmă cu 10 ani. Am fost și mergem în continuare împreună la evenimente, chiar și cei din jurul nostru ne văd ca pe un tată și un fiu.

Cât de importanți sunt banii?

Eu tot ce am făcut am făcut din pasiune. Am muncit foarte mult pentru a mă perfection. Eu nu m-am gândit la bani, banii au venit abia apoi, după multă muncă. Pentru mine este important profesionalismul. Dansul este o mare bucurie pentru mine.

Cel mai amuzant moment prin care a trecut de-a lungul carierei

Eu am avut multe turnee de-a lungul timpului și am văzut lucruri la care nici nu visam. Pentru mine, un copil care a crescut la țară, era totul ca din poveste.

Cum a fost la filmările Aventură cu 4 stele, fiind pentru prima dată concurrent într-o emisiune?

A fost cea mai frumoasă experiență, am fost dracul gol și la ”Aventură cu 4 stele”. Eu chiar m-am pregătit, m-am gândit că mă vor pune la cele mai mari provocări. Îmi imaginam că mă vor pune să mă cațăr prin copaci, să mă urce pe munți. Eu sunt obișnuit să fiu tot timpul în competiție. Până la urmă eu i-am alergat pe cameramani, am schimbat doi, nu țineau pasul cu mine.

Vreo pățanie ieșită din comun, ceva memorabil  în Grecia?

Așa cum am zis, eu eram pregătit pentru cele mai mari provocări. Când ei dădeau startul eu eram deja la finish. Mai făceam și a doua oară traseul. A fost o experiență memorabilă, plină de umor.

 
 
Close
Close
Închide