MENIU CAUTĂ

Actorul Dragoș Bucur, idee inedită de protest: ”Hai să facem lumină în România duminică seară între 22.00 și 22.15″

Distribuie

Actorul Dragoş Bucur a postat, pe Facebook, un mesaj pentru români, venind cu o propunere inedită de protest care să permită participarea a unui număr mai mare de oameni. El îi încurajează pe români ca duminică seara să nu meargă neapărat în fața Guvernului, dar  să iasă cu toții 15 minute în fața blocului sau a casei pentru a face lumină în România.

„Am o idee și cred că e buna!Mă tot întreb de ce nu ies mai mulți oameni în stradă să ceară retragerea ordonanței buclucașe, știu sigur că sunt mai mulți! Motivele sunt probabil diverse: unii au copii pe care nu au cu cine să îi lase, alții muncesc 14-15 ore și sunt prea obosiți, unii sunt prea bătrâni, unii pur și simplu locuiesc prea departe de locurile în care se demonstrează! Dar dacă duminica între 22.00 și 22.15 ies toți oamenii în stradă? Nu în fața guvernului sau în piețele centrale, nu în zonele în care se vor strânge oricum cei 200000-300000 de oameni care ies de 4 zile, ci în fața blocului, a casei, a locului de munca! Vă imaginați???” a scris acesta.

„Milioane de oameni ieșiți pentru 15 minute în stradă pentru a își exprima dorința că țara asta să aibă un viitor mai curat? Ca la înviere, când ieșiți să luați lumina, doar că de data asta ieșiți să dați lumină…
E doar o idee, dar dacă O TARĂ ÎNTREAGĂ va ieși în stradă pentru 15 minute nimeni nu va putea sa ne refuze dorința și o lume întreagă se va uita înspre România și spre noi.Dacă credeți că poate funcționa, sharuiti ideea, transformati-o într-un mesaj mai simplu și mai concis și spuneți-le celor din jurul vostru care nu „trăiesc în online”, părinți, vecini, prieteni, colegi și rude să își pună căciuli, mănuși și o geaca groasă, să facă o pauză de 15 minute și să stea în fața casei. Atât. Hai sa facem lumina în România duminica seară între 22.00 și 22.15′, a mai scris Bucur, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI:

Comentarii