MENIU CAUTĂ
08 Dec. 2018 11:00 , de Denisa Macovei

Actorul Paul Diaconescu și-a deschis școală de teatru pentru copii. „Profesia de pedagog m-a fascinat dintotdeauna”

Distribuie

După rolul din serialul "Triplusec", actorul Paul Diaconescu ne dezvăluie o față nebănuită a personalității sale. De mai bine de 5 ani, tânărul actor ajută copiii să fie mai sociabili și încrezători, prin cursuri țintite de actori și dezvoltare personală.

Actorul Paul Diaconescu și-a deschis școală de teatru pentru copii

Paul Diaconescu a început să lucreze cu prichindeii în urmă cu mai bine de 5 ani. A simțit nevoia să se implice și să-i ajute după ce s-a întors din Anglia, unde a ajutat la strângerea de fonduri pentru copiii nevoiași din Africa. De atunci, încearcă să ducă mai departe munca lui în beneficiul celor mici și, alături de un psiholog, a deschis o școală de dezvoltare personală.

„Am început să lucrez cu copiii în urmă cu aproape 5 ani și mi-am descoperit cu această ocazie veleități pedagogice, pe care le-am pus în practică susținând cursuri de teatru și dezvoltare personală alături de un psiholog. După mai multe colaborări și experiență cu sute de copii, desfășurând de-a lungul timpului cursuri în București, Corbeanca, Snagov, am luat decizia de a deveni cofondatorul Școlii de Teatru și Dezvoltare personală Happy to Learn. Încercăm, prin aceste activități, să aducem în educația copiilor o serie de abilități pe care noi, ca profesioniști, le dobândim abia în facultate”, ne-a povestit Paul.

Actorul Paul Diaconescu și-a deschis școală de teatru pentru copii

Actorul Paul Diaconescu și-a deschis școală de teatru pentru copii între 5 și 11 ani 

Chiar dacă nu a împlinit nici 30 de ani și își dorește enorm să dea cât mai mult în cariera lui actoricească, Paul ne-a mărturisit că profesia de pedagog l-a fascinat mereu și că este un noroc pentru el că are șansa să facă doar ce-i place cu adevărat.

„Profesia de pedagog m-a fascinat dintotdeauna și, cu această ocazie, am observat că micuții au nevoie de multă atenție, îndrumare și joacă alături de adulți, pentru a evolua armonios. Prin cursurile de dezvoltare emoțională încercăm să le punem în valoare calitățile, să-i ajutăm să se descopere, să se inventeze într-o variantă optimă, încercăm să le cultivăm încrederea în sine. Totodată, îi ajutăm să dobândească abilități noi ce țin de vorbirea în public, autocontrol, dezvoltarea atenției, a imaginației și creativității, exerciții de memorare și o serie de jocuri de cizelare a caracterului prin cultivarea bunătății și a cooperării”, ne-a mai spus interpretul lui Vlad din serialul „Triplusec”, completând că vrea să-și extindă businessul și să coopteze la școala lui și copii mai mari de 11 ani, cât este limita deocamdată, ajungând chiar și la adulți.

Actorii din Triplusec sunt dependenți de sport

„În fiecare vară organizăm tabere de teatru cu scopul de a-i ajuta pe copii să obțină o mai mare încredere în sine și independență. În prezent, cursurile se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, dar în curând vom lansa noi programe pentru copii mai mari, adolescenți și chiar adulți”, ne-a spus el.


VIDEO/ Duet senzațional tată-fiu: Marius Mihalache și Lorin Mihalache, țambal versus tobe!

Citește mai multe despre paul diaconescu și Triplusec pe Libertatea.

Comentarii