Mergi direct la conținut »
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme > Adrian Fetecău, liderul grupului umoristic Vouă, la cuțite cu cei care fac stand-up comedy. “Nu pot accepta vulgaritățile și înjurăturile”

Adrian Fetecău, liderul grupului umoristic Vouă, la cuțite cu cei care fac stand-up comedy. “Nu pot accepta vulgaritățile și înjurăturile”

Ciocnirea dintre generații, inevitabilă la nivel general, are loc, particular, și între umoriști și se lasă cu scântei. Adrian Fetecău, liderul celui mai vechi grup de gen, se plânge de modul în care face umor noua “gardă”, artiștii de stand-up comedy: vulgar, cu multe înjurături.

De Florian Gheorghe,

Fetecău a fondat Vouă în 1982 și, după 37 de ani, continuă să i se dedice și să susțină prin țară spectacole umoristice pentru cei care gustă glumele grupului. Problema este că publicul s-a împuținat, și asta nu pentru că lumea nu mai râde, ci pentru că… râde la altceva. Sunt la modă acum spectacolele de stand-up comedy, majoritatea orientate către umorul vulgar, fără perdea, cu care liderul Vouă spune că nu poate fi de acord.

“Lumea s-a schimbat, societatea s-a schimbat, accept asta, mă bucur că oamenii vor să fie veseli, dar nu pot accepta vulgaritățile și înjurăturile. Să-ți scoți, să-ți bagi… chiar nu cred că e vorba de umor aici și, culmea, să mai și ceri aplauze publicului pentru asta. Rămânem din ce în ce mai puțini, dar sunt fericit că efortul nostru de ultimi mohicani, acela de a face oamenii să râdă fără să apelăm la grosolănii, încă este apreciat”, ne-a declarat umoristul și cunoscutul om de radio Adrian Fetecău (FOTO), veteran al mișcării culturale studențești și inițiator al Cenaclului “Vouă”, în 1982, după ce a părăsit cenaclul “Lumină Lină”.

Au găsit  public civilizat prin licee, facultăți și diaspora

Unde găsește Vouă, totuși, public? În locurile în care încă nu a pătruns concurența.

“Suntem în continuă căutare de oameni care apreciază umorul. Mergem prin licee de top, prin universități, fiindcă în acest mediu s-a născut și a susținut primele spectacole grupul Vouă – primul spectacol de muzică, umor și poezie l-am susținut în sala de lectură a căminului de fete de la Facultatea de Drept din Capitală! Aici găsim audiență de calitate, dar și în diaspora”, explică Fetecău.

Corespondență din Milano. Chinatown și-a închis magazinele, dar nu se teme de coronavirus
Recomandări

Corespondență din Milano. Chinatown și-a închis magazinele, dar nu se teme de coronavirus

 

În Vouă activează acum, alături de fondator, folkistul Ovidiu Mihăilescu, Dan Caramihai, Jean Lemme, Andrei Nicula, Vlad Jipa, Andrei Necula și Florin Nan.

În timp, prin grup s-au perindat Radu Gabriel, Marius Florea Vizante, Marilena Chelaru, Tudorel Filimon, Victor Yila, Maria Buză, Gheorghe Ifrim (actorul care-l interpretează pe primarul Vasile în “Las Fierbinți”), Ion Ionuț Ciocia (Brânzoi din “Las Fierbinți”) și Bogdan Marin – Bodo de la Proconsul.

Close
Închide
  Close