Mergi direct la conținut »
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme

Amedeo Bolohoi, fondatorul Voltaj și Quartz, și-a făcut trupă cu muzicieni din Ghana!

La 55 ani, Amedeo Bolohoi, unul dintre rockerii cu spirit de frondă din perioada comunistă, a rămas același artist nonconformist. Fondatorul Voltaj și Quartz a pus recent bazele unei noi trupe, cu muzicieni din Ghana!

De Florian Gheorghe,

Amedeo a plecat în Africa pentru un workshop și s-a întors de acolo nu doar mai învățat, ci și însurat și… cu colegi noi!

“A fost experiența vieții mele, am selectat o gașcă de tineri muzicieni cu care voi continua vechea istorie a grupului Quartz, adică Olly de Quartz. Pregătim un nou turneu, în cluburi din Olanda și partea vest-europeană. Dacă lucrurile merg cum îmi doresc, vom ajunge și în România”, ne-a declarat artistul.

Ce ne spune despre proaspătul său statul de om însurat? “Da, m-am însurat în Accra, după ritualurile locale. Am făcut o nuntă pe plajă, după tradiția africană, cu măști și mult dans. Soția cântă cu mine, vorbește engleză, ca mai toți de acolo, și o cheamă Yasmine”.

Rocker cu patalama la începutul anilor 80, când a înființat grupurile Quartz, apoi Voltaj, Amedeo a părăsit România la începuturile anilor 2000, după o perioadă în care a cântat alături de Gianina Corondan și s-a ocupat de producții muzicale difuzate de Televiziunea Publică.

În urmă cu câțiva ani a-ncercat o “repatriere”, dar viața în România era amară pentru el și decis că tot Olanda i se potrivește cel mai bine. Prin urmare, acolo se află acum.

Close
Închide
  Close