De Florian Gheorghe,

“Sunt foarte fericită să revin în România. Publicul este foarte cald și suntem toți foarte bucuroși să revenim”, ne transmite frumoasa artistă de 40 ani, care va fi însoțită de trupa sa de acompaniament, pentru a reda cât mai bine liniile tradiționale ale fado-ului, gen muzical recunoscut pe întregul mapamond.


Libertatea: Fado-ul provoacă valuri de emoție, este o muzică tristă. Și totuși, de la concertele dumneavoastră pleacă oameni cu lacrimi în ochi, dar veseli….

Ana Moura: Fado este, în esență, o muzică tristă, dar poate fi și foarte vesel, ironic, este foarte ritmic, ne poate face să dansăm, așa că, în concertele mele, port publicul prin toate aceste stări.

Avem și noi un stil popular, mult mai vechi, care se apropie de semnificația fado-ului, doina. Ați auzit ori ascultat vreodată așa ceva?

Nu am auzit nimic despre “doina”, dar voi explora puțin, pentru că m-ați făcut foarte curioasă.

Ați ajuns pe scenă alături de marii Rolling Stones. Cum s-a ajuns să fuzionați, care este povestea din spatele acestei colaborări?

Am împărtit scena cu Rolling Stones pentru că, la un moment dat, erau în turneu și aveau un proiect produs de saxofonistul care cânta atunci cu ei, Tim Ries, și invitau muzicieni din toată lumea să cânte piese Rolling Stones, însă în propriul lor stil, propria lor interpretare. Din Portugalia m-au invitat pe mine, și am înregistrat împreună “Brown Sugar” și “No Expectations”, iar când au venit în Portugalia m-au invitat să urc pe scenă cu ei, ceea ce a fost de-a dreptul incredibil.

Citeşte şi:

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte
GSP.RO

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur