MENIU CAUTĂ
, de Geo Berciu

ATÂT DE SIMPLU PUTEA FI SALVATĂ! Vezi ce spun MEDICII despre lupta Micăi cu boala!

Distribuie

La această întrebare a încercat să răspundă Gabriela Smira, medic la Spitalul Clinic Fundeni. Cadrul medical a povestit că Michaela s-a internat în stare gravă, cu o ciroză hepatică severă. "Sunt multe cauze care determină ciroza la oameni tineri, noi avem foarte mulţi pacienţi de vârstă ca a Michaelei. Virusurile hepatitice B şi C determină această ciroză hepatică severă, apoi toxicitatea de toate tipurile, medicamentoasă, alcoolică, bolile autoimune", a declarat medicul.

„Avea toate şansele să se trateze fiind un om tânăr, un om neinfectat viral. Prezenţa la medic şi evaluarea periodică aşa cum se face tuturor pacienţilor, ar fi fost salvatoare. Probabil că ar fi ajuns la transplant hepatic pentru că evoluţia naturală a bolii către asta duce, dar ar fi putut fi salvată”, a concluzionat dr. Gabriela Smira în cadrul emisiunii „Drept la ţintă”.

„Anxietatatea, teama, frica, certitudinea sfârşitului sunt lucruri extrem de grave pentru cine trăieşte o asemenea experienţă. Simpla bănuială că ai o boală incurabilă agreavează şi mai mult tonusul şis tarea de spirit. Te prăbuşeşti efectiv”, a fost de părerea şi psihologul Hanibal Dumitraşcu, vorbind despre refuzul regretatei Mica de a avea grijă de sănătatea ei şi chiar de a-i informa pe cei apropiaţi de gravitatea diagnosticului. Deşi Mica ar fi ştiut de un an că o boală necruţătoare îi macină ficatul, şi-a dus povara în tăcere, cu zâmbetul pe buze. Nu s-a plâns nimănui. Nici prietenilor apropiaţi, nici părinţilor, devastaţi de drama prin care trece copila lor.
Michaela Niculescu sau Mica de la „Abracadabra”, cum o ştie toată lumea, a murit joi după amiază, la Spitalul Fundeni.

Citește mai multe despre Michaela Niculescu și Michaela Niculescu pe Libertatea.

Comentarii