Actrița Bianca Brad și-a spus părerea despre referendumul pentru redefinirea familiei, care va avea loc weekend-ul viitor.
Referendumul pentru familie a stârnit numeroase controverse și a împărțit lumea în două tabere: unii care s-au declarat pro-referendum, alții care au afirmat răspicat că nu vor merge la vot.
Actrița Bianca Brad și-a spus părerea despre referendumul pentru familie într-un text publicat în mediul online.
„Doamne ajută!M-am tot gândit, nu atât DACĂ să fac sau nu, o postare despre Referendum, cât mai ales CUM să o fac, astfel încât să se interpreteze exact așa cum îmi doresc și în așa fel încât să nu degenereze&să o ia în direcția opusă celei pe care o intenționez, în speranța că pot aduce o contribuție benefică pentru țara noastră, pentru viitorul copiilor noștri.

În privința lui CÂND să postez despre acest subiect fierbinte, deși îmi „ardeau” degetele de ceva vreme, am decis să mă documentez și să citesc întâi cât mai multe informații și păreri, că să fiu sigură că fac alegerea bună (în sensul ca nu este nimic politic, nu că aș fi avut vreodată dubii vizavi de importanța căsătoriei dintre un bărbat și o femei!), și mi-am mai potolit setea de exprimare, făcând doar niște aluzii fine….

Știu că vor apărea păreri opuse punctului meu de vedere, dar apelez la o exprimare civilizată, pornind de la ideea de a fi de acord, că nu suntem de acord! ?
Fără răutăți gratuite și jigniri…care nu rezolvă absolut nimic, ba din contră.

Mă doare sufletul când văd cu câtă ușurință (se) jignesc (între ei) unii oameni și cum ajung să (se) dușmănească și să (-și) poarte ranchiună doar pentru că au păreri diferite!

E atât de trist cum se complică, răstălmăcește, manipulează, politizează, și cu câtă ușurință și superficialitate se boicotează o măsură care nu urmărește decât să clarifice și să apere o definiție, formulată confuz la ora actuală, dar de altfel simplă și privită cândva ca o normalitate fără echivoc, cum este și ar trebui să rămână căsătoria dintre un bărbat și o femeie!

Pentru că la asta se reduce toată povestea!

Informațiile esențiale, puse cap la cap într-un mod obiectiv și cât mai simplu posibil, neutru, fără patos, sentimentalisme și expresii alambicate, sunt următoarele:

* Inițiativa de modificare a Constituției prin Referendum, NU este homofobă, NU obligă pe nimeni să se căsătorească și/sau să rămână într-o relație abuziva și nici NU atacă familiile monoparentale, ci dorește DOAR să reformuleze sintagma actuală “căsătoria liber consimţită între soţi” (care este confuză și lasă loc de interpretări), cu sintagma „căsătoria între bărbat și femeie”, din dorința de a apăra binele și viitorul țării…ca să nu mai vorbesc de însemnătatea acesteia pe plan creștinesc.

* Întrebarea „Aceea” cu DA sau NU, nu ascunde absolut nimic dubios! Este o întrebare standard, care este obligatorie prin lege, să fie adresată poporului și se referă strict la revizuirea Constituției României, legat strict de schimbarea sintagmei. Nimic altceva!!!

Cu alte cuvinte se va revizui O SINGURĂ lege, în Constituție, care a fost aprobată de Parlament, a fost deja publicată în Monitorul Oficial al României și se referă la redefinirea noțiunii de familie, în sensul schimbării termenului de „soți” cu sintagma „un bărbat și o femeie”, modificare adusă art. 48 alin. (1) din Constituția României.

Orice modificare a acestei legi este interzisă prin lege, lipsindu-i avizul Curții Constituționale a României.

Pe scurt:
Mergând la referendum și votând „DA”, înseamnă că ești de acord DOAR cu modificarea art. 48 alin. (1) (schimbarea termenului de „soț” cu sintagma „un bărbat și o femeie”), nimic mai mult, iar, în caz contrar, votând „NU”, înseamnă că nu ești de acord cu acestă modificare.

* Este necesar ca specificarea „dintre bărbat și femeie” să fie făcută în Constituție, deoarece Codul Civil poate fi modificat printr-o Ordonanță de Urgență, fără ca poporul să fie consultat. Constituția, nu. Pentru modificarea Constituției este nevoie de referendum.

* Cu tot scepticismul și cu toată ura împotriva celor care susțin Referendumul, e bine să te uiți la evoluția (nu tocmai îmbucurătoare a) societății din țările în care au fost aprobate căsătoriile dintre persoanele de același sex. Pe net sunt destule materiale postate de-a lungul timpului (nu doar acum, de când cu Referendumul!), care prezintă niște fațete mai mult decât urâte, care ar trebui să te pună pe gânduri și să vezi…pădurea de copaci…

* Da, costul ridicat al Referendumului de pe 6&7 octombrie, este foarte ridicat…dar cu siguranță oamenii nu ar fi deloc fericiți cu cheltuielile care ar apărea dacă nu se va face modificarea sintagmei buclucașe, lucru despre care, de asemenea, există destule informații.

* Cât despre neprezentarea la vot, este o lipsă de respect nu numai față de România care, draga și săraca de ea, nu are nicio vină că e condusă prost, ci în primul rând față de tine însuți. Practic îți bați joc de dreptul de a vota, câștigat cu greu.

Însă oricum o sucești, toată nebunia asta se reduce la a alege să crezi în teoria conspirației sau în instituția care stă la baza lumii și datorită căreia am venit cu toții pe lume…fie că suntem hetero sau gay, fie pro sau contra probabil celui mai important Referendum propus în România.

NU am absolut nimic cu homosexualii și cu lesbienele! Chiar am cunoștințe pe care le apreciez ca oameni și cărora le respect alegerea. Însă nu toți au la fel de mult bun simț ca cei pe care îi știu.

NU este vorba nici de lipsa de empatie, nici de o lege împotriva iubirii, ci de protecție împotriva degenerării societății noastre, și așa zdruncinată puternic de lipsa unor politicieni buni și corecți, dar și de solidaritatea dintre români…

NU este vorba nici despre familiile măcinate de violență sau de nepăsare față de copiii lor – o problemă într-adevăr foarte gravă, dar care nu se rezolvă boicotând o inițiativă menită să asigure un cadru social și moral sănătos. Cine garantează că în familiile gay nu se întâmplă așa ceva?!?

Ceea ce pare acum o problemă irelevantă, comparativ cu problemele vizibil grave, dacă nu se iau măsuri, va deveni o problemă uriașă, și când și aceasta va deveni vizibilă, regretele vor fi prea târzii! …vizibile și în România, că în țările care au aprobat casatoriile gay sunt deja…asta apropo’ de a învăța din greșelile altora…

Dacă din ’89 până acum, nu am învățat mai nimic bun din istoria altor țări (pe plan economic, social, turistic, educativ), ci am preluat aproape numai ce nu ne-a folosit, măcar acum să facem ce trebuie…

Îmi pare rău dacă dezamăgesc pe careva, însă și mai rău mi-ar părea să-L dezamăgesc pe Dumnezeu…

Iartă-ne, Doamne, rătăcirea, luminează-ne, pune-ne pe drumul cel bun și ajută-ne să nu ne transformăm într-o „Țară de întuneric și neorânduială, unde lumina e totuna cu bezna…”

Și cum astăzi este o mare sărbătoare a credincioşilor, sper ca această postare să nu provoace vreo furtună, ba din contră, să aducă un strop de pace și Lumină, și mă rog la Maica Domnului să ne acopere pe noi cu cinstitul Său Acoperământ, și să ne scape de tot răul, rugându-L pe Fiul Său, Hristos Dumnezeul nostru, să mântuiască sufletele noastre.

Doamne ajută, tuturor!
??

#DA
#Referendum2018
#SusținCăsătoriaDintreUnBărbatȘioFemeie”, este opinia actriței Bianca Brad.

Pe 6 și 7 octombrie va avea loc referendumul pentru familie, care prevede schimbarea definiției constituționale a familiei. În prezent, familia înseamnă căsătoria între soți, iar modificarea ar prevede că familia înseamnă căsătoria între un bărbat și o femeie. Cei prezenți la votul de la referendum pentru familie 2018, vor răspunde la întrebarea: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament? Cei care merg la vot vor putea răspunde cu DA sau NU.
Află tot ce trebuie să știi despre REFERENDUM. 


Citește și: EXCLUSIV/Aroganțe și extravaganțe la Budapesta! Trabucuri din rezerva lui Fidel Castro la nunta de 100.000 de euro a lui Borcea


       
Povestea incredibilă a voleibalistului care a crezut timp de 15 ani că e iubitul unui fotomodel. Lumea lui s-a năruit când a aflat adevărul
PARTENERI - GSP.RO
Povestea incredibilă a voleibalistului care a crezut timp de 15 ani că e iubitul unui fotomodel. Lumea lui s-a năruit când a aflat adevărul
BOMBĂ! Anamaria Prodan a primit lovitura de grație chiar azi. Ce a aflat impresara sâmbătă, 4 decembrie
Playtech.ro
BOMBĂ! Anamaria Prodan a primit lovitura de grație chiar azi. Ce a aflat impresara sâmbătă, 4 decembrie
Povestea inventată cu care un român de 24 de ani a păcălit un italian să-i dea 60.000 de euro
Observatornews.ro
Povestea inventată cu care un român de 24 de ani a păcălit un italian să-i dea 60.000 de euro
Horoscop 4 decembrie 2021. Balanțele au energie cât să mai dea și altora, dar ca să obțină și rezultate, e nevoie de disciplină
HOROSCOP
Horoscop 4 decembrie 2021. Balanțele au energie cât să mai dea și altora, dar ca să obțină și rezultate, e nevoie de disciplină
Accident cumplit în Popești-Leordeni. O femeie a murit călcată de un camion pentru transportul betonului
Știrileprotv.ro
Accident cumplit în Popești-Leordeni. O femeie a murit călcată de un camion pentru transportul betonului
Un nou finanţator milionar în Liga 1: ”Omul pare destul de serios”. Ce avere are şi primele mutări pe care le-a făcut
Telekomsport
Un nou finanţator milionar în Liga 1: ”Omul pare destul de serios”. Ce avere are şi primele mutări pe care le-a făcut
Ciocolată cu tiramisu sau pralinele Happy Barrels? 170 de ani de bucurii dulci de la E.Wedel!
PUBLICITATE
Ciocolată cu tiramisu sau pralinele Happy Barrels? 170 de ani de bucurii dulci de la E.Wedel!