MENIU CAUTĂ
, de Magdalena Duru

Cabral a participat la marșul bicicliștilor: „Vreau bandă pentru bicicletă, nu pistă!”

Distribuie

„Am fost astăzi (n.r- sâmbătă) la marș. La demonstrație. La plimbare. La cum vreți voi să-i spuneți. (…) Avem o problemă, și am repetat chestia asta de multe ori, cu actualele benzi de bicicletă.
Nu e normal ca bicicletele să împartă trotuarul cu pietoni, nu e normal că atunci când ieși dintr-un magazin să te asiguri de la ușa magazinului pentru că nu cumva să fii lovit de un biciclist. Și nu e normal nici pentru pieton și nici pentru biciclist, că-i aiurea să întinzi capul la fiecare ușă de termopan pe care scrie ‘Deschis’.
Nu e normal să descaleci la fiecare 212 metri de pedalat pentru că găsești câte un SUV parcat de boul care-i plătește leasing-ul fix pe sărăcia aia de pista pentru bicicliști.
Nu e normal să-ți îndrepți jantele și spițele de câteva ori pe sezon, nevoit fiind să tot sari borduri în demersul tău de a merge cuminte pe pista de biciclete.
De fapt, cei care fac kilometri buni pe biclă prin oraș nici nu mai merg pe piste decât în câteva cazuri, pe Kisseleff, de exemplu, sau pe Unirii. În rest, oricât ai vrea să mergi cuminte și€“ – vezi -Doamne a€“ legal-, nu ai cum.
Din toate motivele astea cred că ar fi cazul ca cei care se ocupă să înțeleagă că ne trebuie bandă pentru biciclete, nu pistă pentru biciclete”, a scris Cabral pe blogul personal.

Comentarii