MENIU CAUTĂ

Campanie antimuzicală! Artiştii au ieşit cu buzunarele goale din electorale

Distribuie

Pentru că “prezidenţiabilii” au preferat anul acesta să investească în afişe electorale, până şi cei mai în vogă artişti de la noi au ieşit cu buzunarul gol din campania recent încheiată. Cei 14 candidaţi nu s-au înghesuit să bage bani în spectacole, acestea lipsind cu desăvârşire în cele mai multe din cazuri.
Pe ici, pe colo, prin câteva localităţi mioritice, au existat ceva concerte de campanie sub acoperirea unor contracte încheiate însă p entru zilele oraşului sau comunei respective, dar cu mesaje directe pentru susţinerea unui anume candidat.
Cel puţin aşa au declarat pentru Libertatea voci din rândul organizatorilor de spectacole. În rest, secetă totală. Doar doi artişti au fost privilegiaţi de soartă, aceştia primind bani frumoşi pentru campania electorală a unuia dintre doritorii postului de şef al statului.

Singurul contract la vedere

În timp ce alţii se feresc de asocieri politice, Adrian Sînă şi Lidia Buble sunt singurii artişti care au încheiat un contract oficial pentru susţinerea unuia dintre candidaţi.Nu doar că şi-au transformat piesa ”Simţim la fel” în imnul campaniei lui Ponta, ci şi-au exprimat şi adeziunea şi sprijinul lor pe site-ul politicianului care i-a plătit. ”Nu pot da nici un amănunt, întrucât contractul este strict confidenţial”, a declarat Sînă pentru Libertatea.

Lesko, ocolită de candidaţi

În timp ce în urmă cu cinci ani s-a numărat printre artistele căutate de candidaţii la preşedinţie, Anna Lesko nu a avut nici ea, în această toamnă, oferte. ”Anul ăsta, nu am avut nimic politic. În 2009, îmi amintesc că am avut două concerte în teatre şi altele în aer liber”, a spus artista pentru Libertatea.

Nici o cântare politică anul acesta pentru Andreea Bălan şi Lavinia

Florin Nedelcu, impresarul care se ocupă, printre alţi artişti, şi de Andreea Bălan şi de Lavinia Pîrva, a mărturisit pentru Libertatea că nu a avut nici un job electoral în această toamnă: ”Când vine vorba de prezidenţiale, nu prea s-au făcut concerte. Noi nu am avut nici o cântare. Nu ne plângem însă. Am avut multe evenimente cu artiştii noştri, baluri, serbări în aer liber, dar nimic politic”.

Pepe şi-a amânat luna de miere pentru «prezidenţiale»

Pepe a ales să plece în luna de miere abia în această perioadă, după ce s-a terminat campania electorală. Ca şi colegii lui, artistul a sperat la câteva contracte frumoase, care însă nu au venit. Cu toate acestea, el şi-a scos pârleala cu alte cântări, care nu au nici o legătură cu sfera politică.

«Campanie adormită» şi pentru Fuego

Radu Baron, un alt cunoscut impresar de la noi, a mărturisit că artiştii săi, la mare căutare în anii precedenţi, mai precis Fuego şi trupele Etnic sau Rustic, nu au mai produs bani ca altădată.
”A fost cea mai adormită campanie electorală. Candidaţii nu au mers pe ideea de spectacole, ci au preferat afişele electorale”, a mai spus Baron.
La rându-i, Fuego a declarat: ”Eu am cântat întotdeauna pentru publicul meu şi pentru oamenii care au găsit bucurie şi împlinire în mesajul cântecelor mele. Nici acum, nici în urmă cu cinci ani, nu mi-am asociat numele cu o anumită cauză politică clară. În ambele situaţii am militat cu arma mea cea mai de preţ, muzica, eu cântând pentru cei veniţi să mă vadă. Cred că important este, pentru noi, artiştii, să arătam ce avem de spus, prin însăşi munca noastră. Schimbările, ideologiile pe plan politic se produc cu şi fără noi”.
 

Citește mai multe despre Anna Lesko pe Libertatea.

Comentarii