Mergi direct la conținut »
Zina Dumitrescu a refuzat să lucreze pentru Elena Ceaușescu! "Ea nu avea haine urâte, le purta îngrozitor" | FOTO Galerie foto
8imagini
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Zina Dumitrescu a refuzat să lucreze pentru Elena Ceaușescu! "Ea nu avea haine urâte, le purta îngrozitor" | FOTO

Zina Dumitrescu a refuzat să lucreze pentru Elena Ceaușescu! „Ea nu avea haine urâte, le purta îngrozitor” | FOTO

Soția dictatorului comunist Nicolae Ceușescu era înnebunită să arate cât mai bine și să aibă cele mai frumoase ținute. Una dintre cele mai reputate creatoare de modă de la noi a refuza, însă, să lucreze cu ea.

De Dana Aramă,

Elena Ceaușescu, de la moartea căreia în decembrie anul trecut s-au împlinit 28 de ani, a fost, pe perioada vieții, o femeie atrasă de lux. Îi plăcea să fie mereu aranjată ca la carte și să poarte cele mai frumoase ținute.

Celebrei creatoare de modă Zina Dumitrescu i s-a propus la un moment dat să lucreze pentru Elena Ceaușescu, care, de-a lungul anilor a avut numeroși iubiți.

Însă, Zina Dumitrescu a refuzat, după cum relata într-un interviu pentru raportmonden.ro.

Pe Elena Ceaușescu, Zina a cunoscut-o când lucra la Fabrica de Confecții la prezentări.

„Am rămas foarte impresionată pentru că nu am văzut în viața mea o femeie care să aibă de la nas trei rânduri de riduri foarte adânci. În schimb, mi-a plăcut extrem de mult Corneliu Mănescu, un tip delicat, sportiv. Elena Ceaușescu a vrut la un moment dat să o îmbrac. Întotdeuna de ziua ei, pe 6 ianuarie, fiecare sector îi făcea cadou câte o rochie. Mereu când primea cadouri, ei îi plăceu cele de la sectorul 3, unde este Venusul. Noi aveam o brodeză extraordinară, Mia Nicolae, care făcea broderii de mână cu perle și mărgele de puteai compara rochiile cu cele de la Christian Dior. De look-ul Elenei Ceaușescu se ocupa Piți Vasiliu, care pe timpuri a avut una dintre cele mai faimoase case de modă din București, în perioada în care Bucureștiul era comparat cu Micul Paris.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

Ea nu avea haine urâte pe ea, dar nu știa să le poarte, le purta îngrozitor, stătea îngrozitor și nu știa să mergă, dar hainele erau de foarte bună calitate și bine făcute. De coafat se coafa de cele mai multe ori la cel mai mare salon din Paris. Era preocupaă de modă, dar atât o ducea minte, în rest nimeni nu avea voie să arate mai bine decât ea.

Am avut ocazia să vorbesc cu ea la două întâlniri oficiale, și o pot caracteriza ca pe o persoană acră. Mă uitam și pe podium când venea la prezentările noastre, ea ne privea așa cu o figuă a dracului, îi simțeam din priviri răutatea și invidia. n momentul în care Piți Vasiliu s-a îmbolnăvit, m-am trezit într-o bună zi la ușă cu un colonel pe care l-am întâlnit atunci și l-am mai întâlnit după Revoluție, pe trotuar în fața Casei de modă, m-a salutat reverențios și mi-a spus că vrea să-mi mulțumească.

Rareș Bogdan lansează un fake news planetar: „Tratamentul împotriva COVID-19 este gata. Vindecă în trei ore”
Recomandări

Rareș Bogdan lansează un fake news planetar: „Tratamentul împotriva COVID-19 este gata. Vindecă în trei ore”

 

El venise atunci la mine și m-a întrebat dacă nu vreau să lucrez pentru Elena Ceaușescu, și m-am uitat la el și l-am întrebat: „Domle nu ai familie, nu ai copii? Ții la familia dumitale? Atunci cum vrei să mă recomanzi pe mine? Eu sunt nebună! Eu în primul rând nu sunt membră de partid, apoi eu o să mă duc la ea să-i spun să nu-și mai țină mâinile așa că nu-i zboară, îi spun să-și tundă cocul ăla de cuib de cuci din cap, să-și facă o mulțime de chestii. Și știu că nu-i voie, ori dumneata îți asumi răspunderea, că dumneata mă recomanzi. Spune-i că am o origine năsănătoasă și  nu sunt demnă să fiu în preajma ei”. Iar omul acela după atâția ani și-a adus aminte și mi-a mulțumit după Revoluție”, povestea Zina Dumitrescu pentru sursa mai sus-menționată.


Citește și: EXCLUSIV/ Roxana Ciuhulescu și-a oficializat relația cu Silviu Bulugioiu. A avut ok-ul mamei!


 

Close
Închide
  Close