„Dacă ați crezut că s-a inventat totul în materie de slăbit ei bine, v-ați înșelat! În Anglia este la mare modă”, a precizat specialista într-o postare pe Facebook.

„Dieta se bazează pe trei reguli simple – consumul a 30 de legume diferite în fiecare săptămână, 30 g. de fibre în fiecare zi și 30 g. de proteine la fiecare masă. Principiile sunt gândite astfel încât să se potrivească perfect vieții sociale, fiind și ușor de adaptat pentru toate gusturile”, mai spune nutriționista.

Una dintre cele mai importante reguli este să consumi legume și fructe variate, de culori diferite, atât proaspete, cât și congelate sau în conservă. Mihaela Bilic recomandă morcovii galbeni și violeți, ardeii și roșiile de trei culori, fasolea neagră și lintea portocalie.

A doua regulă se referă la consumul a 30 de g. de fibre, substanțe care hrănesc microbiotica intestinală și au efect prebiotic. „Fibrele trebuie mestecate și cu cât mestecăm mai mult, cu atât ne săturăm mai repede”, spune Mihaela Bilic.

„Proteinele dau sațietate, cresc masa musculară, au calorii negative, nu se pot transforma în grăsime de depozit și ajută la slăbit”, spune Mihaela Bilic. Produsele bogate în proteine sunt: carnea, peștele, ouăle, dar și brânza proaspătă, semințele și nucile. Vegetarienii pot opta pentru fasole, mazăre, linte și quinoa, alimente care se asociază cu cereale pentru completarea aminoacizilor esențiali.

De asemenea, Mihaela Bilic propune eliminarea produselor care conțin zahăr, reducerea porțiilor de mâncare, fără a fi nevoie să numeri caloriile, renunțarea la gustările dintre mese și consumul făinoaselor reci (cartofi, paste sau orez).

Abonați-vă la ȘTIRILE ZILEI pentru a fi la curent cu cele mai noi informații.
ABONEAZĂ-TE ȘTIRILE ZILEI
Comentează
Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.