Cei trei juraţi au vorbit despre vremurile în care erau foarte tineri şi cu mari visuri de viitor şi mărturisesc cât au realizat din tot ce şi-au propus pe când aveau doar 18 ani.
Florin Dumitrescu: „Îmi doream foarte tare la 18 ani să devin Jamie Oliver al României, iar destinul m-a impins să devin cine sunt astăzi, şi anume Florin Dumitrescu al României. Cel mai important pentru mine este că am reuşit să fac mai mult decât mi-am propus, şi anume să pun meseria de bucătar acolo unde îi este locul… printre artişti”.
Cătălin Scărlătescu: „Când aveam eu 18 ani România era o ţară închisă şi la propriu şi la figurat. Plecam cu toţii de la un nivel atât de jos încât fie şi un post de televiziune care emitea mai mult de două ore era o mare bucurie. Lucrurile au evoluat în aşa fel încât chiar nu realizez dacă ce trăiesc acum este ce mi-am dorit atunci. Din multe puncte de vedere e mult mai mult, din altele mult mai puţin, dar în final sunt pe plus”.
Sorin Bontea: „Când aveam eu 18 ani nu prea erai lăsat să gândeşti. Deşi în adâncul sufletului visam să descopăr bucătăria şi să o trăiesc prin toţi porii, să cunosc culturi gastronomice diferite, să aflu specificul fiecărei ţări, să călătoresc, pe vremea aceea singurul gând pragmatic pe care îl puteam avea era să ajung director de complex sau şef de unitate.
Nu mă gândeam vreodată să ajung la TV şi lumea să mă cunoască, nu mă gândeam că voi avea şansa să promovez la acest nivel ceea ce fac. E un lucru bun şi frumos care mi se întâmplă. Ideea de a face cunoscut ceea ce crezi, de a învăţa nu doar pe câţiva bucătari, ci pe milioane de oameni care te urmăresc, asta e un lucru fantastic. Am tot fost prin caravane în ultima vreme şi văd că lumea începe să se schimbe în ceea ce priveşte gastronomia, iar eu cred că şi noi contribuim la asta prin MasterChef”.