De Florian Gheorghe,


Solistă de folclor și, un fapt mai puțin cunoscut în branșa artistică, specialistă în cercetare farmaceutică, Viorica Chiurciu este des întrebată de oamenii de pe stradă, care îi știu chipul de pe panouri ori afișele publicitare, dacă știe un leac împotriva virusului ce a sădit teamă, mai ales în sufletele celor aflaț în etate.

”Oamenii mă întreabă dacă există momentan un medicament care să îi poate feri de coronavirus. În afara tratamentelor imunologice dezvoltate și în România, singurul ”tratament” ce, momentan, ne poate feri de virus este izolarea la domiciliu pe cât posibil”,  conchide Viorica Chiurciu care se află în spatele creării a peste 300 medicamente românești, de uz veterinar și uman.

”Cât de curând cercetarea biofarmaceutică va triumfa. Se va identifica și un tratament poate chiar înaintea apariției vaccinului, și in cazul Covid 19”, ne spune cu optimism specialistul român.

Viorica Chiurciu, cea care îmbrăcă halatul alb în laboratoarele de cercetare, se declară îngrijorată de frânarea producției materiilor prime de profil la nivel global. Problemă cu care se confruntă mai toți din branșa producției de inovație farmaceutică. ”Sunt în studii clinice anumite vaccinuri împotriva COVID-19 propuse de companii și medii academice de prestigiu. Rămâne de văzut care va trece toate testele și se va dovedi cel mai bun pentru a intra în producție mare. Îngrijorător este că devine pe zi ce trece mai greu ca firmele să poată avea materie primă de bază în acestă industrie”, ne spune reputata artistă și doctor în științe medicale.

Absolventă a Facultății de Medicină Veterinară, timp de trei decenii,
Viorica Chiurciu a format la locul de muncă dar și viața privată, o echipă cu dr. ing. chimist Constantin Chiurciu, de asemenea cercetător în domeniul medicamentelor și vaccinurilor pentru animale, și inovator în domeniul imunologiei umane.

Citeşte şi:

RECOMANDĂRI
Cristi Borcea a rămas fără permis și a fost amendat de către Poliția Capitalei! Viteza cu care a fost surprins conducând
GSP.RO
Cristi Borcea a rămas fără permis și a fost amendat de către Poliția Capitalei! Viteza cu care a fost surprins conducând
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor