Ediția de ieri Chefi la cuțite le-a adus juraților provocarea grea a roții nebune a ingredientelor. Astfel, Richard Abou Zaki a fost nevoit să creeze o farfurie cu caise confiate, fulgi de nucă de cocos și fudulii de curcan, în vreme ce Alexandru Sautner a gătit o rețetă cu fasole, biscuiți și fulgi de cocos, iar Orlando Zaharia a combinat freshul de portocale cu anșoa și pufarinele.
Ștefan Popescu a avut noroc aseară, roata oferindu-i ca ingrediente biscuiți, șofran și fresh de portocale. Juratul le-a îmbinat pe toate într-un desert cu ciocolată care a cucerit-o pe invitata la degustare Carmen Grebenișan, Ștefan obținând astfel prețioasa amuletă și 5 puncte. Richard a primit 4 puncte, preparatul lui Chef Sautner a fost notat cu 3 puncte, în vreme ce Chef Orlando s-a situat pe ultimul loc, cu 2 puncte.
De partea cealaltă, arena audițiilor le-a oferit multe surprize plăcute juraților: de la întâlnirea cu Babasha și sora lui la descoperirea mai multor povești interesante.
Cine e Alexandru Procopiu de la Chefi la cuțite, sezonul 14
Ambițios și sigur pe preparatul său, Alexandru Procopiu le-a prezentat juraților un desert cu ciocolată, creme anglaise de rozmarin și jeleu de portocală, totul deghizat sub forma unei gustări cu o frigăruie și un ou ochi. Forma ingenioasă și tehnica, dar și personalitatea lui Alexandru l-au convins pe Chef Ștefan să-i ofere cuțitul de aur.
În vârstă de 26 de ani, Alexandru este bucătar de doi ani și jumătate, după ce a renunțat la meseria de programator. ”O să dau tot ce-i mai bun din mine. Sper să fiu și în viitoarele battle-uri pe placul Chefilor”, a declarat concurentul.
Chefi la cuțite revine cu noi povești în arena audițiilor și presiune maximă în ringul amuletelor lunea viitoare, de la 20:30. Show-ul culinar va fi difuzat în următoarele două săptămâni luni, marți și miercuri, de la 20:30.