MENIU CAUTĂ
06 Feb. 2018 23:22 , de Viorel Tudorache

EXCLUSIV / Conducerea Federației Române de Tenis nu a fost validată. Instanța a citat MTS la următorul termen. George Cosac, ”tamponat” de noul ministru al TS

Distribuie

Conducerea Federației Române de Tenis nu a fost validată nici marți, 6 februarie. Tribunalul București a dat un nou termen pe 15 februarie, când a fost citat și Ministerul Tineretului și Sportului. 

Contestatarii alegerilor din 17 noiembrie 2017, în frunte cu Marius Vecerdea, îl acuză pe președintele FRT, George Cosac, de fals, uz de fals, exces de putere și abuz de funcție și vor să blocheze în instanță validarea scrutinului cu cântec.

Tribunalul a respins cererea de a declara inadmisibilă intervenția lui Marius Vecerdea în dosar, dar a admis ”urgentarea soluționării cereri de chemare în judecată în regim de ordonanță președințială, deoarece printr-o procedură parcursă într-o judecată obișnuită, prin durata mare de timp până la pronunțarea unei hotărâri, se pot produce prejudicii ireversibile atât părților subscrise în calitate de reclamante dar și tuturor membrilor asociați și afiliați ai FRT, iar din perspectiva faptului că FRT este și autoritate publică cu regim de putere publică și mai ales cu drept de reprezentare a României la nivel internațional extrem de ridicat și cu mare vizibilitate, va rugăm să admiteți urgentarea soluționării prezentei cereri în regim de ordonanță președințială, fiind evidentă perturbarea previzibilă gravă a funcționării unei autorităti publice”.

Constestarii cred că se va lăsa cu condamnări la Federația Română de Tenis, însă se așteaptă la un război de durată, deoarece anticipează că forul condus de George Cosac va face apel la Curtea de Apel București.

Tabară lui Vecerdea este decisă să deschidă un nou proces împotriva FRT pentru contractele de zeci de mii de euro cu primăriile Piatra Neamț și Cluj-Napoca pentru organizarea meciurilor de Cupa Davis, respectiv Fed Cup.

Sursele Libertatea susțin că președintele FR de Tenis, George Cosac, a încercat să facă pace cu MTS, însă Ioana Bran, noul ministru al Tineretului și Sportului, i-ar fi transmis că totul trebuie făcut legal. În acest sens, MTS poate organiza noi alegeri la FRT .

Art. 88 (1) din Legea 69/2000 (legea sportului): ”În situații deosebite de încălcare a actelor constitutive, a statutelor, a actelor normative, MTS poate dispune convocarea adunării generale extraordinare pentru structurile de utilitate publică”.

Scandalul s-a accentuat și mai mult după ce Federația Română de Tenis a exclus în ianuarie 122 de cluburi.

George Cosac cere socoteală MTS-ului, după ședința cu scandal de la Adunarea Generală.

MTS a sistat finanțarea Federației Române de Tenis. Scandalul se mută în instanță.

Tatăl Mihaelei Buzărnescu este supărat pe conducerea FR de Tenis și spune că ”am semne de întrebare despre activitatea președintelui George Cosac”.


Citește și: ANALIZĂ | De ce cad bursele din toată lumea și cum ne va afecta acest lucru. Era banilor ieftini s-a încheiat. Ce spune Adrian Vasilescu, consilier BNR

Citește mai multe despre GEORGE COSAC, Marius Vecerdea și Tribunalul Bucuresti pe Libertatea.

Comentarii