Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden

Cu 4 vacanțe anulate din cauza pandemiei, Corina Caragea ne învață cum să nu renunțăm la plăcerea de a călători. „Îi ajutați pe cei din industria turismului să reziste”

Pasionată de călătorii, Corina Caragea a fost afectată de pandemia de COVID-19 și din acest punct de vedere. În ultima perioadă i-au fost anulate 4 vacanțe, însă prezentatoarea știrilor sportive de la PRO TV trăiește cu speranța că îi sunt doar amânate și cât de curând se va putea bucura de ele.

De Denisa Macovei,

“Aici am resimțit lovitura. Nu mai pot călători fizic, dar mental nu mă oprește nimeni să o fac. Visez la diverse destinații și plănuiesc imediat cum să scăpăm de nebunia asta să călătoresc, desigur. Citesc cărți sau urmăresc documentare despre destinații de pe Wishlist-ul meu și pregătesc articole pentru blog-ul meu, unde întâlnesc și alți călători pasionați și. desigur, triști acum. Turismul a simțit în plin această lovitură și, din păcate, nu toți jucătorii vor rezista acestei furtuni, mi-e teamă. Eu voi continua să călătoresc imediat ce va fi trecut nebunia. Aveam planuri, desigur… Acum două săptămâni eram la un pas să urc în avionul către Madrid, în aprilie aveam bilete plătite pentru Barcelona, în iunie, un concert și un citybreak la Valencia, în iulie, finala EURO la Londra. Bineînțeles că mi s-a anulat totul, însă trag speranța că s-a amânat doar, nu anulat și va veni în curând ziua în care ne vom putea deplasa în libertate în orice colț al lumii și să ne strângem mâinile fără frică”, ne-a declarat Corina Caragea.

Documentată în tot ce înseamnă un jurnal de călătorie, bruneta îi îndeamnă pe toți cei pasionați de explorat locuri noi să nu-și piardă speranța și să nu-și anuleze toate vacanțele plănuite. “Eu, personal, am reprogramat totul, am insistat la companiile aeriene, la hoteluri și Airbnb să îmi păstreze banii dați ca un credit pentru o vacanță ulterioară. Până la urmă au fost înțelegători. Așa îi sfătuiesc pe toți cei care aveau deja achitate vacanțele. Astfel, îi garantezi gazdei că o vei vizita altădată și astfel îi ajuți pe mulți actori din industria turismului să reziste, căci pentru ei această perioadă este un dezastru. Unele companii aeriene sau hoteluri oferă rambursarea banilor, da. Însă eu nu aș renunța la călătorii”, ne-a mai declarat Caragea. Imediat ce se va stopa pandemia, Corina ne-a mărturisit că-și va face bagajele și va pleca chiar în Spania, unde acum este cel de-al doilea mare focar de infecție din Europa.

“Plec chiar la Madrid, acolo unde este nenorocirea mare. Este unul dintre orașele mele preferate. Spaniolii, așa cum îi știu eu, sunt veseli, dansatori, gălăgioși, vor trece peste asta. Și când vor trece, vreau să fiu din nou lângă ei. Sper că va fi cât mai repede. Apoi va urma America, un alt colț de lume preferat, în care nu pot să-mi închipui străzi pustii. Sper să ieșim cu toții bine din asta, sănătoși și la corp, și la minte”.

Continuă să prezinte știrile sportive, chiar dacă s-a fluierat pauză la toate competițiile

Până să ajungă la ziua în care va putea călători din nou, Corina Caragea este nevoită să se confrunte zilnic cu situația de față, astfel că în continuare merge la muncă și își ia toate măsurile de protecție pentru a reduce riscul unei îmbolnăviri. “Noi continuăm să mergem la muncă, dar ne protejăm și urmăm regulile de igienă și distanțare socială. Totul este dezinfectat și avem toate condițiile de igienă astfel încât să reducem cât de mult putem riscul unei îmbolnăviri. Este important ca în această perioadă oamenii să își ia informațiile din surse sigure și verificate, pentru că este atât de ușor să accentuezi starea de panică, să induci frica și să îți pierzi mințile în vreme de pandemie. Ajungând la partea de sport, desigur că s-a fluierat pauza pentru aproape toate competițiile, însă nu finalul. Este mai sigur acum să nu se mai joace meciuri, să se amâne marile competiții sportive: EURO sau Jocurile Olimpice, pentru că sportul aduce oamenii împreună, îi face să râdă, să plângă, să călătorească mii de kilometri pentru echipa lor, dar este o măsură, pentru că în curând se pot îmbrățișa pe stadioane, în fața televizoarelor cu gașca, în vestiare, la petreceri. Sportivii și-au mutat terenul în propriile sufragerii sau curți, sunt implicați social, își folosesc influența pentru a ajuta, pentru a-i ține pe oameni acasă, pentru a strânge donații pentru cei care au nevoie de ajutor sau chiar întind ei o mână de ajutor cu donații personale. Iar noi le arătăm oamenilor de acasă toate aceste lucruri. Idolii lor din sport stau acasă, ajută, se antrenează și se adaptează cum pot vremurilor, luptă și îi cheamă pe toți să joace și acum în echipă – să stea acasă pentru o victorie comună”, ne-a mai povestit Corina Caragea.

Close
Închide
  Close