De Florian Gheorghe,

Naist, percuționist, compozitor, dar și fost europarlamentar și consilier în politică, Damian Drăghici împlinește 50 de ani în ultima zi a lunii martie. Alături de “frații” săi, viitorul sărbătorit muncește pentru a-și pune în scenă toată retrospectiva muzicală, de la folclor, jazz, muzică clasică, dar și clasicele teme lăutărești ce au consacrat proiectul Damian & Brothers. Pentru a intra cât mai bine în spiritul gintei lăutărești, artistul a decorat sala de repetiții cu basmale înflorate, creând un colț de șatră.

“Am fost un copil sărac într-o familie de lăutari, care au decis că eu trebuia să învăț meseria aceasta, ca apoi să mă însor, să cânt la nunți și să-mi întrețin familia. Mi-am dat seama ca viața mea era bătută în cuie și urma să am un viitor previzibil. Acum, la vârsta de 50 de ani, concertul «Mulțumesc» reprezintă felul prin care îmi pot manifesta recunoștința față de tot ce mi-a oferit viața, față de tot ceea ce mi-a oferit Dumnezeu și, bineînțeles, pentru cel mai frumos dar pe care l-am primit, pe fiul meu Andrei Yeshua”, ne spune viitorul sărbătorit care între 1993 și 2019 a înregistrat peste 20 albume solo.

Damian Drăghici în perioada când locuia în Statele Unite

“Sunt fericit că pot împărtăși experiența vieții mele cu publicul, alături de numeroși artiști de notorietate din România și din alte țări care au acceptat invitația de a lua parte la concertul aniversar de la Sala Palatului cu momente interesante și surprize”, adaugă Damian. Dincolo de picanteriile din viaţa artistului fost senator, povestea lui Damian Drăghici este parcă ruptă dintr-un film. A fugit din ţară pentru a cânta pe străzi, în Atena, a studiat prin corespondență la prestigioasa școală de muzică Berklee College of Music, loc unde au trecut mari muzicieni ai Americii, s-a reîntors în ţară unde, peste zece ani, în etape diferite, a concertat sub titulatura Damian & Brothers.

Citeşte şi:

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută