MENIU CAUTĂ
09 Iun. 2013 07:50 , de Adrian Văduva

Dan Bittman a avut profesori doi oameni importanţi din România. Pariu că nu-i ghiceşti?

Distribuie

Cu toate că a luat lecţii de desen tehnic de la Dinu Patriciu, profesor la Institutul de Arhitectură din Bucureşti, Dan Bittman a picat de de două ori examenul de admitere şi s-a înscris la Construcţii.  Aici, şef de proiect i-a fost un alt liberal important, Călin Popescu Tăriceanu.
"Am dat 2 ani de zile la Arhitectură. N-am intrat şi, văzând că nu intru, m-am dus la Facultatea de Construcţii, la Hidrotehnică. Am facut 6-7 ani de Hidrotehnică. Şef de proiect mi-a fost Călin Popescu Tăriceanu, cu el am terminat şi mi-am dat examenul de stat. Pentru Arhitectură mă pregăteam la desen cu Dinu Patriciu", a spus Dan Bittman la Realitatea TV.
Însă marea sa pasiune a fost mereu muzica. La facultate a mers doar pentru că părinţii săi voiau asta. Tocmai de aceea, la finalul studiilor universitare Bittman şi-a urmat visul şi a devenit artist, chiar dacă rock-ul nu era văzut cu ochi buni de mai marii vremii.

„Te puteai trezi că te ia de pe scenă şi te duce duba. Avem un cântec, ‘Umbre pe cer’, care se termină pe album cu soare şi flori. Trebuia să se termine pozitiv pentru că a venit cineva care ne cenzura – nu se poate tristeţe în România, nu se poate aşa ceva…”, spune Bittman.
Solistul de la Holograf este unul dintre cei mai înfocaţi steliştii şi de aceea speră ca echipa sa de sufet să nu ainbă de suferit di cauza condamnării lui Gigi Becali. Bittman crede că omul de afaceri plăteşte pentru faptul că a uitat unele lucruri şi că a făcut greşeli mari.

„Ceea ce pătimeşte el este pentru că a uitat şi cine l-a făcut mare şi s-a băgat în lucruri care l-au depăşit. În politică, mai devreme sau mai târziu, dacă ai greşit sau dacă ţi-ai asumat anumite lucruri, plăteşti”, a încheiat Bittman.
 

Citește mai multe despre Calin Popescu Tariceanu și Dan Bittman pe Libertatea.

Comentarii