MENIU CAUTĂ
08 Feb. 2018 11:00 , de Florian Gheorghe

Dedicat celor care l-au salvat. Marius Dragomir a îngropat etno pop-ul și face exclusiv muzică pentru loje masonice

Distribuie

Salvat de masonerie din foame, căci muzica clasică aproape că nu se vinde, primul artist român ce a dat lovitura după ’89, ce a trecut pragul de un million de discuri cu un album (”Party in Transilvania”), Marius Dragomir închină noile sale compoziții maeștrilor săi și e de găsit doar pe la reuniunile lojelor care-i sponsorizează lucrările.

Până să-și găsească un cuib cald sub francmasonerie, situația artistului scăpase de sub control, din punct de vedere financiar, și a culminat cu o grea cumpănă, un infarct în urma căruia s-a recuperat greu, iar perioada de refacere l-a lăsat fără angajamente și clienți pentru compozițiile sale. Ajunsese efecteiv în imposibilitatea de a duce o viață decentă.

Fostă vedetă etno pop, Marius Dragomir a fost numit Mare Maestru în masonerie

A fost o perioadă în care șansa sa de a rămâne un muzician demn, unul care cântă la 11 instrumente muzicale, era cât pe ce să se spulbere, iar artistul ce a vândut aproape două milioane de exemplare cu un singur album, a ajuns să protesteze în felul său, în stradă, cu chitara în brațe, dorind să atragă atenția trecătorilor asupa modului în care cei ce trag frâiele în muzica românescă îi omoara cu indiferența pe artiștii clasici. Restabilit financiar, solistul, compozitorul și dirijorul Marius Dragomir s-a mutat la Săcele, într-o frumoasă casă și își dedică noile creații celor ce l-a numit Mare maestru în muzica masonică.

La doar 5 ani, micul violonist Marius Dragomir a câștigat primul său premiu – Locul I la Festivalul ”Lira de Aur”- iar în 1989 a obținut locul I la Festivalul de la Mamaia.

 

CITESTE SI VIDEO/Marian Drăgulescu s-ar ”antrena” pentru Olimpiadă și-n reality-show-uri! ”E o experiență frumoasă, mai faci și altceva”

 

Citește mai multe despre marius dragomir pe Libertatea.

Comentarii