Mergi direct la conținut »
Ela Crăciun te sfătuiește cum să învingi depresia post-natală
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Ela Crăciun te sfătuiește cum să învingi depresia post-natală

Ela Crăciun te sfătuiește cum să învingi depresia post-natală

Ela Crăciun a lansat o amplă dezbatere online pe pagina sa de socializare și pe grupul său de Facebook -Mămici și copii fericiți, având ca temă depresia post-natală. În urma miilor de comentarii, Ela Crăciun a apelat la un medic psiholog pentru a le oferi cititorilor blogului său explicații și răspunsurile adecvate.

“Specialistul mi-a povestit că multe mămici au nevoie de ajutor imediat după naștere pentru că hormonii noștri sunt într-o harababură totală și ne fac să trecem rapid de la o stare la alta. De multe ori, mămicile trăiesc cu impresia că sunt în depresie, dar nu e chiar întodeauna atât de grav.

Imediat după naștere, la aproximativ 3 zile, te poți confrunta cu schimbări bruște și imprevizibile are stării de spirit și este firesc. E drept, te poți simți cea mai fericită pentru câteva momente, dar problema este că la fel de bine poți cădea în clipa imediat următoare într-o tristețe neînțeleasă.

Printre simptomele depresiei postnatale se numără următoarele:

 • Starea ta de spirit e foarte proastă, moralul e la pământ

 

 • Îți vine să plângi foarte des

 

 • Ești neliniștită, anxioasă și chiar irascibilă

 

 • Nu vezi nicio plăcere în viață și nu te poți bucura de lucrurile frumoase

 

 • Nu ai poftă de mâncare

 

 • Te simți lipsită de energie

 

 • Nu găsești nicio motivație pentru a face anumite lucruri

 

 • Ai dificultăți în a te odihni. Deseori nu poți să adormi, iar calitatea somnului e prea slabă.

 

 • Te simți vinovată pentru lucrurile negative care se întâmplă

 

 • Nu ai speranță

 

 • Fie te îngrași, fie slăbești, fără niciun motiv exact
Statele Unite, traversate cu mașina de la Est la Vest în 27 de ore. Drumul de la Nădlac la Constanța, o distanță de 5 ori mai mică, durează peste 10 ore!
Recomandări

Statele Unite, traversate cu mașina de la Est la Vest în 27 de ore. Drumul de la Nădlac la Constanța, o distanță de 5 ori mai mică, durează peste 10 ore!

 

 • Ai impresia că viața e urâtă

Nu e neapărată nevoie ca depresia să se instaleze la scurt timp după naștere. Dacă ai aceste simptome în primele 6 luni de după naștere, înseamnă că suferi de o depresie postnatală. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să consulți un specialist și să vorbești cu persoanele apropiate.

Fiind la a treia sarcină, m-a ajutat Dumnezeu să nu cad în depresie. Citisem foarte mult pentru că e important să te documentezi foarte mult, să știi ce e despresia, cum se manifestă, ce e de făcut ca să îți conștientizezi starea. După nașterea Alesiei am fost cumva pe punctul de a avea o semi depresie, dar mi-am conștientizat starea. Am zis „Ok, stai așa. Am aceste stări pentru că ar putea să fie depresia de vină, ce trebuie să fac?” Și în momentul ăsta te resetezi mental.

Așa cum am susținut pe toată perioada sarcinii, totul depinde de voi și de atitudinea pe care o aveți. Așa că trebuie să vă ajutați să gândiți într-o manieră cât mai pozitivă, să vă impuneți cumva să nu vă lăsați copleșite(…), a spus Ela Crăciun.

Citește și

FOTOREPORTAJ/ RADET, tabloul risipei din Bucureşti. Imaginile care anunță colapsul mamutului energetic

Close
Închide
  Close